Medi ambient

Recursos hídrics

Els pantans gironins, per sobre del 70% de capacitat

Susqueda té un 56% més d'aigua que fa un any i Boadella i Sau en tenen menys

Tots han baixat l'últim mes

Els pantans de l'òrbita de les comarques gironines continuen aquest abril en registres alts, superiors al 70% de la seva capacitat, tot i que han experimentat un lleuger descens les últimes setmanes. Segons les dades d'ahir de l'Agència Catalana de l'Aigua, Susqueda, Sau i Boadella emmagatzemaven un total de 351,08 hm³ (que suposava el 76,4% de la seva capacitat conjunta), un 3,3% menys que el 10 de març, quan es va emetre l'anterior comunicat i en tenien 363,05 hm³. Tot i així, l'estat conjunt d'ahir dels pantans és un 12,9% superior al del mateix dia de l'any passat (311 hm³).

Aquest increment respecte a fa un any és gràcies a Susqueda, que té un 56,4% més d'aigua que un any enrere. El principal pantà de l'òrbita de Girona contenia ahir 184,21 hm³ (estava al 79,1% de la seva capacitat), mentre que fa un any n'emmagatzemava només 134,56. Respecte a fa tres setmanes, Susqueda ha perdut un 4,9% d'aigua (ha passat de 193,73 a 184,21 hm³)

Per la seva banda, Boadella i Sau tenen menys aigua ara que fa un any. Concretament, Boadella contenia ahir 45,73 hm³ (estava al 74,8%), un 22,1% menys d'aigua que un any enrere (58,67 hm³). Respecte al 10 de març (46,22 hm³), ha baixat un 1,1%. I Sau emmagatzemava ahir 121,14 hm³ (estava al 73,3%), un 10% menys d'aigua que un any enrere (58,67 hm³). Respecte a fa tres setmanes, també ha experimentat un lleuger descens, de l'1,6% (de 123,10 a 121,14 hm³).

Reserves per a 15 mesos

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va afirmar ahir que amb el nivell actual de reserves als embassaments es garanteixen “totes les demandes ordinàries per un període aproximat de 15 mesos”. L'ACA va informar que en el conjunt de Catalunya els embassaments de les conques internes –entre els quals s'inclouen els gironins– estaven al 77% de la seva capacitat (533 hm³ d'un màxim de 694) i que aquest registre era clarament superior a fa un any (482 hm3 i 69%), però que es constatava que les reserves s'havien reduït lleugerament l'últim mes.

Cal destacar que Susqueda és el quart pantà de Catalunya més ple, rere 3 de petits: Foix, Siurana i Sant Ponç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona