Medi ambient

Tossa tindrà espais tancats per a gossos deslligats

L'equip de govern atén una demanda dels amos d'animals i enllestirà a curt termini dos emplaçaments

L'alcaldessa diu que hi ha quatre alternatives

L'equip de govern de Tossa de Mar (Tossa Unida i PSC) prepara espais tancats per a gossos deslligats en el municipi. L'Ajuntament ha triat quatre emplaçaments que considera adequats (el parc de Sa Riera, el parc dels Terrassans, el Mas Font i l'espai de l'antiga discoteca Catxa) i ara espera que els interessats escullin quins els semblen més adients.

L'alcaldessa de Tossa de Mar, Gisela Saladich (TU), explica que han volgut atendre una sol·licitud dels amos d'animals de companyia. “Ens han fet arribar que voldrien tenir un espai perquè els animals puguin anar solts i es puguin socialitzar i jugar amb altres gossos”, assenyala.

Bancs, papereres i aigua

Saladich explica que el grup de CiU, a l'oposició, ha donat el vistiplau a les obres, que l'equip de govern enllestirà a curt termini. Tots els grups en van parlar en una recent junta de serveis. El regidor d'Urbanisme, Medi Ambient i Platges, Xicu Nadal (TU), explica que l'espai serà tancat perquè els animals vagin sense corretja i els seus amos tinguin bancs per asseure's. Hi haurà també papereres i una sortida d'aigua.

LA FRASE

És una iniciativa que ens han fet arribar els propietaris de gossos i tenim més d'una zona perquè vagin solts
Gisela Saladich
alcaldessa de tossa de mar (TU)

Signatures i votacions al web

Els amos de gossos van iniciar una campanya de signatures per demanar un espai tancat per als animals. Les ordenances municipals obliguen –recorda Saladich– a dur l'animal lligat, però considera que la demanda dels propietaris és lògica i que ara hi posaran remei.

El regidor de Medi Ambient, Xicu Nadal, explica que els interessats poden triar el que els sembla la millor opció mitjançant el web de l'Ajuntament. “El parc de Sa Riera aniria a tocar de la deixalleria i, per exemple, a Mas Font hi ha una pineda de pi blanc, on es podria fer una tala i deixar-ho tot preparat.” Els altres dos llocs són a l'espai de l'antiga discoteca Catxa i al parc dels Terrassans.

Saladich va anunciar que l'Ajuntament prepara uns espais tancats per a gossos dimarts passat, en l'acte de presentació de la memòria anual del Centre d'Acollida d'Animals a la Selva (CAAS), amb seu al parc de Sa Riera. L'any passat, el CAAS va recollir 45 animals a Tossa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona