Medi ambient

Cartells i firmes pels plàtans de Cadaqués

Els plàtans de Cadaqués han aparegut aquesta setmana passada decorats amb cartells casolans que reclamen la seva protecció. Amb colors cridaners, d'estil naïf i redactats majoritàriament en anglès o castellà, els cartells reproduïen lemes com ara “sóc molt gran, respecteu-me”, o “vull continuar a la terra”. Els cartells (que van ser retirats ràpidament), havien estat enganxats als 32 plàtans de l'avinguda Caritat Serinyana, a l'entrada de Cadaqués, uns arbres pendents de ser talats per l'Ajuntament, arran d'un informe que certificaria que la majoria estan morts o malalts i podrien plantejar problemes de seguretat viària.

Paral·lelament també s'ha iniciat una recollida de signatures al portal change.org titulada Salvem els arbres centenaris de l'entrada de Cadaqués. La petició en xarxa ahir ja havia recollit 1.725 firmes, i és dirigida a l'alcalde, Josep Lloret, per demanar “que es reconsideri una decisió que afecta el patrimoni del poble, i que es prenguin mesures alternatives, amb la col·laboració d'experts, per tractar i conservar el màxim nombre d'arbres possible i procedir a replantar amb arbres grans els que estiguin morts o en mal estat”. Segons l'Ajuntament, l'informe recomana que s'han de talar perquè 12 ja estan morts o gairebé morts i 14 s'estan podrint per dins i poden ser un perill.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia