Medi ambient

L'ACA comença a treballar en el pla d'usos del Ter

L'objectiu és oferir oportunitats de desenvolupament en els embassaments

Alcaldes de la comarca de la Selva, gerents de diferents consorcis i altres institucions es van reunir ahir amb el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Jordi Agustí, amb l'objectiu de començar a treballar en un pla d'usos dels embassaments.

L'Agència Catalana de l'Aigua vol impulsar el pla amb l'objectiu d'oferir noves oportunitats de desenvolupament sostenible per al territori, en aquells àmbits i municipis pròxims als embassaments i a les zones de bany continentals de les conques internes, pel que fa a navegació i altres activitats turístiques, culturals, esportives i lúdiques.

Des de mitjan 2014 l'Agència aposta per potenciar un nou enfocament en la gestió i ús de les masses d'aigua navegables que permeti estrènyer aliances amb el món local i alhora crear noves oportunitats de dinamització del territori, a partir dels usos turístics i lúdics respectuosos amb la qualitat del medi natural.

En aquesta línia, el director de l'Agència Catalana de l'Aigua va fer ahir una reunió amb els alcaldes dels ajuntaments d'Osor, Sant Hilari Sacalm i Susqueda, i amb el gerent del Consorci del Ter, Ponç Feliu; la gerent del Consorci del Ter-Brugent, Raquel Fernández, i Quim Vivas, president de La Selva, Comarca de l'Aigua, en representació del Consell Comarcal de la Selva, entre altres, amb l'objectiu d'impulsar un pla d'usos per a tot el riu Ter. Aquest pla es desenvoluparà i s'implantarà en diferents fases que comprendran els embassaments de Sau, Susqueda, el Pasteral i la resta de la conca del riu Ter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia