Medi ambient

La Iaeden reclama que no es talin els arbres de Cadaqués

L'entitat ha enviat una carta a l'Ajuntament en què demana que s'ho replantegi

Ja s'han recollit 2.500 signatures

La Iaden-Salvem l'Empordà ha enviat una carta a l'Ajuntament de Cadaqués en què reclama que es replantegi el projecte de reurbanització de l'avinguda Caritat Serinyana que projecta la tala de tots els arbres centenaris. L'entitat s'afegeix així a la petició popular de molts veïns de Cadaqués, que s'oposen a la desaparició dels plàtans. Ja s'han recollit 2.500 signatures contra la decisió de talar-los.

L'entitat ecologista s'ha implicat en aquesta lluita veïnal des que diverses persones els han fet arribar queixes per la tala dels arbres que promou l'Ajuntament, que al·lega que hi ha un estudi que determina que bona part dels 32 arbres que hi ha a la Caritat Serinyana estan malalts. Però la Iaeden-Salvem l'Empordà defensa que “els plàtans centenaris donen testimoni de les arbredes que es plantaven per fer ombra als qui anaven amb carros i que eren presents a gairebé totes les carreteres d'entrada als pobles” i que eliminar-los “suposaria una alteració significativa del paisatge urbà del municipi, un element que identifica el seu paisatge i la seva història”. L'entitat ecologista també ressalta que queden molt pocs passejos arbrats d'aquest tipus i que, en el cas de Cadaqués, la Caritat Serinyana és l'únic carrer amb arbres significatius. Per això demana que es reconsideri la tala de tots els arbres i que es limiti només als que són morts i es miri de curar la resta.

CiU pregunta al ple

La polèmica dels arbres també va arribar a l'últim ple de Cadaqués quan CiU va preguntar a l'alcalde, Josep Llobet (ERC), quants arbres es talarien. Segons el convergent Joan Figueras, l'alcalde no va acabar de concretar si es tallaran tots a partir de la gasolinera o no. Per Figueras, “els arbres són una excusa per canviar l'entrada del poble”. CiU es mostra “preocupada” per la imatge de Cadaqués. Destaquen que el poble viu del turisme i no es poden permetre canvis d'imatge.

LA XIFRA

32
arbres
s'havia plantejat inicialment tallar l'Ajuntament de Cadaqués, però s'està fent un segon estudi.

LA FRASE

La tala suposaria una alteració del paisatge urbà, un element que identifica la seva història
comunicat iaeden-salvem l'empordà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia