Medi ambient

Liquidar la concessió de l'aigua a Terrassa costarà menys de dos milions

El comissionat Joan Gaya tindrà els números per Setmana Santa, admet que els falta informació de Mina i que la definició del nou model s'allargarà mesos

El comissionat pel procés de revisió de la gestió de l'aigua a Terrassa, Joan Gaya, confia a presentar abans de Setmana Santa els números de la liquidació de la concessió del servei de Mina d'Aigües i va explicar ahir durant la comissió informativa de Territori i Sostenibilitat que el cost final del procés “serà inferior als dos milions d'euros”, una xifra que va assegurar que no té un “valor prohibitiu” per al municipi un cop les dues parts tanquin la llista dels actius que han de ser revertibles o no i a quin cost, com per exemple el del laboratori.

Havent analitzat la informació econòmica i tècnica que els ha passat l'empresa concessionària del servei des de fa 75 anys i que finalitza el proper 31 de desembre, Gaya assegura que elaboraran un plec de clàusules per a la contractació externa de serveis jurídics perquè faci una interpretació dels drets i deures de les parts recollits en les escriptures de 1941de la concessió i analitzi les diverses situacions jurídiques que es deriven de les concessions demanials i el marge de maniobra en funció de les captacions que siguin de titularitat pública i privada de Mina o sorgeixin dels decrets legislatius de l'aigua. El comissionat va admetre que el proper 31 de març se li caba el contracte, però que seguirà el procés després que el govern hagi acceptat les condicions que va posar per a la seva renovació: reforçar l'equip de treball per tirar endavant el procés i la possibilitat de contractar empreses externes per elaborar el dictamen que suposa la liquidació de la concessió i la definició d'un futur model de gestió, que ja va avisar que serà un procés que s'allargarà més del previst i que també ha d'incloure una consulta ciutadana.

A la comissió de Territori del mes que ve es farà arribar a totes les formacions la proposta de creació d'una comissió tècnica i política per aprovar al ple d'abril amb l'objectiu que elabori l'expedient per a la creació del nou servei i que inclogui el calendari, un pla d'inversions i un pla director, les prescripcions tècniques per al seu correcte funcionament i les tarifes, entre altres aspectes, abans decidir si es municipalitza o no el servei.

Gaya va explicar que hauran de consultar a l'Agència de Protecció de Dades si poden accedir a informació que Mina els denega com ara relacions de treballadors o d'abonats derivat del fet que aquesta no reconeix que la titularitat del servei és municipal, com el consistori defensa amb un informe jurídic. Dimecres venç el termini del requeriment que l'Ajuntament els va fer arribar per tenir més documentació.

Oposició a la puja del rebut el 2016

A banda del front obert amb Mina per la liquidació del servei de concessió, al ple d'aquest mes també es debatrà d'urgència el decret que dilluns va firmar l'alcalde contra la proposta d'augment de la tarifa un 1,5% per a l'any que ve després que l'any passat les dues parts consensuessin la congelació dels preus. El director de Serveis de Medi Ambient, Marc Cadevall, va explicar que l'empresa “no ha justificat” prou algunes despeses i partides com ara les d'assessoria jurídica, neteja, processos informàtics o vestuari, entre altres, que en alguns casos són el doble que les del 2015. El govern és conscient que Mina recorrerà contra la decisió i el consistori espera que finalment la comissió de preus de Catalunya els acabi donant la raó i apliqui la proposta de mantenir les tarifes actuals. L'oposició, malgrat aprovar la urgència del dictamen per aprovar-lo al ple, va censura que el govern havia tingut més de 50 dies per informar-los.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona