Medi ambient

medi ambient

El parc d'Aigüestortes no s'oposa a una ampliació de l'estació de Baqueira

Les entitats ecologistes Ipcena i Depana qualifiquen el projecte de “fraudulent” i denuncien que suposarà una agressió “brutal” sobre l'entorn

Pista lliure perquè l'estació aranesa de Baqueira Beret pugui ampliar el seu domini esquiable. La comissió permanent del Parc Nacional d'Aigüestortes no troba que l'ampliació de les instal·lacions cap al Pallars entri en contradicció amb cap element que depengui de la normativa existent. L'ampliació s'estén concretament a la subàrea Bonaigua-Peülla, dins de la zona perifèrica del parc, i aquest fet ha generat disconformitat i mostres de desaprovació entre col·lectius que actuen en defensa de l'espai natural. Els crítics lamenten que un espai com el parc d'Aigüestortes pugui quedar ocupat per un projecte que podria incloure fins a vuit remuntadors nous, una escola d'esquí, una cafeteria i un espai per a debutants.

El president del patronat del parc, Josep Enric Llebot, explica que organismes superiors com ara la Ponència Ambiental de Lleida seran els encarregats de valorar que es respecti tots els elements ambientals necessaris. Llebot hi afegeix que el parc s'ha limitat a dictaminar que el projecte d'ampliació es troba dins del que preveu el marc legal del parc.

Baqueira Beret té més de 150 quilòmetres d'espai esquiable i les entitats Ipcena i Depana qualifiquen aquest projecte d'ampliació fraudulenta i denuncien que suposarà una agressió “brutal” sobre l'entorn.

D'altra banda, durant la darrera reunió de la comissió permanent del parc també es va posar sobre la taula que aquest any es formularà la sol·licitud per aconseguir la certificació turística Starlight. Llebot demana la implicació de tot el territori per aconseguir-la.

De la mateixa manera, la comissió permanent també ha analitzat el conveni del transport públic al parc nacional i s'ha acordat una modificació d'aquest conveni. Es vol unificar la imatge de tots els taxis i que siguin identificables fàcilment. També es vol vetllar perquè els nous taxis que entrin en funcionament siguin més ecològics i tinguin un menor impacte en el medi ambient. Introduir-ne algun de preparat per a persones discapacitades també és una prioritat.

Actualment, operen al parc un total de 92 taxis; 25 a la parada d'Espot i 25 a la de Boí. La resta són de municipis que formen part del parc nacional.

Pel que fa al pressupost del 2017 per al parc nacional, està previst que sigui de 2,7 milions d'euros, similar al del 2016. Per Llebot, “no és satisfactori” perquè es ve d'anys de grans retallades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona