Medi ambient

Medi ambient

Acorden seguir Goiat amb més intensitat

S’han comptat una quinzena d’atacs de l’os a ovelles, eugues i un poltre

Tècnics del Conselh Generau d’Aran i la Generalitat van acordar ahir realitzar un seguiment més intensiu a l’os Goiat després dels atacs a bestiar que ha protagonitzat des que va despertar de la hibernació. La reunió es va dur a terme després que la reclamés el síndic Carlos Barrera la setmana passada i també ha servit per acordar una recopilació d’informació disponible per analitzar les circumstàncies de cadascun dels atacs, inclosos els que han tingut lloc a l’Estat francès, per tal d’avaluar amb més precisió la conducta de Goiat.

S’han comptat una quinzena d’atacs a ovelles, dues eugues adultes i un poltre malgrat les mesures de seguretat com són corrals i pastors elèctrics.

Ara es farà un seguiment més intensiu de l’animal, atès que les dades del GPS arriben amb hores de decalatge, per poder constatar amb el menor temps possible si s’han produït nous atacs i d’aquesta manera poder aplicar mesures correctores d’acord amb el protocol establert en cas d’elements conflictius. El cap de setmana es van veure a les muntanyes d’Aran sis ossos, i es creu que això podria venir motivat per l’època de zel, en la qual les femelles se separen dels cadells, nascuts ara fa dos anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia