Infraestructures i serveis

Societat

El Bicing també fa vaga

Els treballadors del servei de lloguer de bicicletes protagonitzen aquest dimecres la primera de les quinze jornades d’aturades parcials

Reclamen millores laborals a l’empresa que gestiona el servei

Els treballadors del Bicing fan aquest dimecres la primera de quinze jornades de vaga parcial. L’objectiu de la protesta és aconseguir millores laborals i salarials en la negociació que mantenen amb l’empresa que gestiona el servei de lloguer de bicicletes, Clear Channel. Aquesta conflicte laboral en un mitjà de transport barceloní s’afegeix als del metro, amb aturades indefinides cada dilluns, i el taxi, que té convocada una vaga per al proper 27 de juliol.

El servei continuarà obert durant els dies de vaga, però es preveuen incidències sobretot a les zones amb més concentració de bicicletes. L’aturada afecta el transport, distribució i manteniment de bicicletes i estacions. Per aquest motiu, Bicing recomana als usuaris planificar els desplaçaments amb antelació, consultar la disponibilitat de bicicletes i ancoratges, sobretot a la destinació, per assegurar-se que podrà deixar el vehicle.

Les aturades seran de quatre hores per cada torn i es faran tots els dilluns, dimarts, divendres, dissabte i diumenge fins al 31 de juliol. Els dies laborables els horaris afectats són de vuit del matí a dotze del migdia, en el torn de matí; de les quatre a les vuit de la tarda; i de les onze de la nit a les tres de la matinada.

Els dissabtes l’horari d’aturades és de set a onze del matí i de quatre a vuit de la tarda. Els diumenges serà des de la mitjanit fins a les quatre de la matinada.

La vaga arriba després que no els treballadors i l’empresa no han arribat a cap acord en la mediació que es va celebrar dilluns al departament de Treball. Els treballadors denuncien que Clear Channel ha mantingut una posició inflexible a l’hora de negociar millores en els salaris i les condicions de treball i que està fent contractes a través d’empreses de treball temporal. També critiquen que l’Ajuntament no intenti buscar solucions a les seva situació laboral després d’onze anys sense “millores substancials”.

El servei surt a licitació per deu anys més després de la primera dècada de concessió a Clear Channel. Segons els treballadors, si bé en les condicions es manté la continuïtat de la plantilla, el capítol dels salaris manté els empleats en una situació de “precarietat” i no posa condicions laborals a qui s’adjudiqui el servei els propers 10 anys.

La regidora de Mobilitat de Barcelona, Mercedes Vidal, va assegurar aquest dimarts que l’Ajuntament ha treballat per subrogar els treballadors del Bicing davant el nou concurs del servei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia