Urbanisme denega la legalització d'unes naus construïdes a Vilaverd

L'Ajuntament de Vilaverd comptava que disposaria de terrenys per destinar-los als nous equipaments de les escoles, que consideren un tema de primera necessitat per a la població, però que la comissió territorial d'Urbanisme els ha denegat.

La proposta de modificació de les normes subsidiàries per desenvolupar el pla parcial discontinu, amb el qual es generaria nou sòl públic per poder construir-hi les escoles noves, incloïa la requalificació dels terrenys d'agrícoles a industrials. La conversió permetria que dues naus construïdes il·legalment fa dos anys al terme del municipi i en sòl no urbanitzable –una de 1.800 m² i l'altra de 1.500 m²– poguessin ser legalitzables. El desenvolupament del PP-7 permetria, a més, unir el nucli urbà amb una petita zona industrial ja construïda als afores.

Naus penalitzades

El principal entrebanc amb el qual es troba l'Ajuntament de Vilaverd és que les construccions hi estan pendents d'una resolució del contenciós, la sentència del qual podria implicar l'enderroc. Això ha condicionat que Urbanisme hagi desestimat la proposta, que no entén que l'obra es vulgui vincular a una zona industrial. Pere Solà, director general d'Urbanisme, tot i que ha valorat positivament que es vulgui aixecar un equipament educatiu a prop del nucli urbà, ha manifestat que l'emplaçament «no és el mes adient per fer-hi aquesta activitat».

L'alcalde Ramon Abelló lamenta la decisió i no entén que els hagin tombat la proposta, «quan el propietari de les naus, Promocions Copabo, SL, cedeix 7.000 m² de terreny seu al costat del cementiri per construir-hi l'escola». Quant a les naus il·legals, reitera que es va basar en l'informe favorable del tècnic i assegura que arribarà «fins a on faci falta», per fer front a la problemàtica, sobre la qual opina que amaga un «rerefons polític».

Escola «precària»

C.g

El CEIP del Montgoi de Vilaverd està situat al carrer de la Bàscula, al centre del municipi. L'edifici es va construir fa una trentena d'anys i, tot i que s'hi han anat fent millores, l'increment del nombre d'alumnes dels últims anys ha provocat que les instal·lacions es quedessin petites. Per respondre a la demanda de més alumnes s'han anat fent diverses adaptacions. Fa quatre anys es va habilitar, annex a l'escola, un mòdul prefabricat. La demanda en el servei de menjador també va ocasionar que s'hi busquessin solucions, i es va decidir traslladar-lo al local social del poble, situat a 50 metres de l'escola, on cada dia a l'hora de dinar van els infants acompanyats per les monitores. On hi havia la sala de menjador, que va quedar petita, ara hi ha l'aula d'informàtica. L'alcalde assegura que és una «escola en estat precari».



Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona