Foment invertirà deu milions d'euros en les quatre estacions de la línia de la costa al Baix Penedès

El Ministeri de Foment va anunciar ahir l'inici del procés de licitació de les obres de remodelació de les quatre estacions de ferrocarril que hi ha a la costa de la comarca del Baix Penedès. En concret, el govern estatal té previst invertir 10.669.116,51 euros en treballs de millora a les terminals de Sant Vicenç de Calders (Vendrell), Calafell, Segur de Calafell i Cunit. Les actuacions s'inclouen dins del pla de rodalies de Barcelona, que preveu un conjunt d'inversions fins a l'any 2015.

Nous passos i edificis

L'estació que s'emportarà el gruix més important d'aquesta inversió serà la de Sant Vicenç de Calders, una de les més transitades de l'àrea, i on Foment té prevista una despesa de 3.299.067,25 euros per remodelar l'edifici de l'estació i la zona d'aparcament, a més de millorar-ne els accessos. El projecte també inclourà la construcció de noves marquesines, la reforma del pas inferior i la instal·lació d'ascensors, a més de la prolongació de les vies 7 i 9.

Les dues estacions de ferrocarril en terme de Calafell també es beneficiaran d'aquest paquet de millores. Així, a la terminal de Segur s'invertiran 2.082.539,74 euros en l'adequació de l'edifici, la millora de l'accessibilitat i l'aparcament i la construcció de passos entre les andanes. A l'estació de Calafell, d'altra banda, s'hi faran obres per valor de 2.503.150,53 euros que suposaran la millora de l'edifici de viatgers, la construcció d'un nou pas inferior i la urbanització dels exteriors de la terminal.

Finalment, a Cunit Foment té prevista una inversió de 2.784.358,99 euros per executar-hi un pas inferior i un ascensor a cada andana, a més d'adequar-ne l'alçada a la dels nous trens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona