Infraestructures i serveis

pantans

L'ACA projecta modificacions a la presa de Boadella

L'objectiu és impulsar la redacció de tres projectes per millorar el drenatge i els sistemes d'auscultació

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) està preparant diversos projectes de millora de la presa de Darnius Boadella i dels dos dics de tancament que l'acompanyen. El primer pas que s'ha activat ara és l'impuls per redactar tres projectes per un valor de 75.000 euros que han de servir per detallar els treballs de millora. L'objectiu dels projectes és renovar el funcionament dels desguassos del fons de la presa, millorar el sistema d'auscultació que està destinat a detectar els moviments de l'estructura i definir actuacions per millorar la xarxa de drenatge dels dics de tancament de la Mola Truncada i de Fangots.

La presa de Darnius Boadella permet assolir una cota de nivell de l'embassament que, ja en el moment de la concepció del projecte, va obligar a tancar amb dues petites preses dos petits colls: dic de la Mola Truncada (presa/mur de gravetat) i dic de Fangots (presa de terres amb pantalla d'argila). En aquestes tres preses també caldrà habilitar-hi una xarxa de sismòmetres per controlar moviments sísmics del terreny i les estructures.

L'estudi que ha de portar a millorar el funcionament dels desguassos de fons té un cost xifrat en 30.000 euros i ha de definir les actuacions que permetin modernitzar els seus elements, que amb el pas del temps s'han anat desgastant i que els serveis tècnics de l'ACA consideren que necessiten una actuació global de renovació i d'actualització.

Pel que fa a la redacció del projecte per millorar el sistema d'auscultació de la presa i dels dics de contenció de la Mola truncada i de Fangots, el cost està calculat en 30.000 euros. El treball se centrarà “en l'execució d'una xarxa de piezometria així com l'adequació de l'ancoratge dels pèndols invertits existents per optimitzar una lectura absoluta i correcta de moviments dels blocs on s'ubiquen”.

En els dics de tancament de la Mola Truncada i Fangots existeix una xarxa de drenatge per reduir subpressions de xarxes de filtracions. Alguns drens estan obstruïts en punts de la seva longitud. En tots dos casos està previst recuperar la funcionalitat d'aquests drens amb actuacions que, en gran mesura, passaran per una neteja amb aigua a alta pressió (controlada per no perjudicar elements estructurals o d'estanquitat) o reperforació de noves unitats en cas de necessitat (bàsicament al dic de Fangots per al control de funcionalitat de la pantalla d'argila).

LA XIFRA

75.000
euros.
Aquesta és la xifra de cost dels tres projectes que vol encarregar l'ACA per calcular modificacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona