Infraestructures i serveis

Ripoll torna a reclamar la supressió del pas a nivell

Aquesta vella petició forma part d’una llista de deures pendents de l’Estat al municipi que el ple ha acordat recordar al nou govern estatal, ara que l’executiu ha canviat de color polític

L’Ajuntament de Ripoll ha aprovat per unanimitat, en el seu darrer ple, enviar als representants del govern estatal a Catalunya, als ministeris corresponents i als grups parlamentaris catalans representats al Congrés de Diputats de Madrid, una llista amb les inversions o compromisos que l’administració estatal té pendents amb aquest municipi.

“Històrica”

La petició més antiga (l’alcalde, Jordi Munell, la va qualificae d’“històrica”) és el pas subterrani que ha d’evitar el risc d’accidents que suposa el pas a nivell amb el ferrocarril al passeig Ragull. En el ple, Munell va explicar que existia el compromís del Ministeri de Foment de començar les obres el mes passat, però que, amb el relleu al govern, el projecte ha quedat aturat.

En la llista, llegida pel secretari durant la sessió, hi figuren també una rotonda a l’accés nord de la vila a la confluència de la C-17 i l’N-260, un punt on es registren molts accidents, i per al qual ja existeix un projecte executiu redactat per la Generalitat; la construcció de la variant nord que connectaria les dues carreteres esmentades, evitant així que el trànsit de l’N-260 passés pel centre; l’enderroc de l’edifici del costat del Sindicat; la cessió o traspàs de l’estació de tren nova, en desús, i el cobrament de les subvencions de l’1% cultural, que l’Agència de Desenvolupament del Ripollès (en la qual està integrat l’Ajuntament) ja ha avançat per a unes restauracions a l’església de Sant Pere.

En clau comarcal, es demana avançar en el projecte del túnel de Toses i la variant de Ribes de Freser i impulsar els traspassos a la Generalitat de la línia 3 de rodalies de Renfe.

LA FRASE

A veure si aquest cop els del govern espanyol ens fan més cas
Jordi Munell
ALCALDE DE RIPOLL

Unes cartes que no tenen massa èxit

Enviar un recordatori de les inversions pendents al municipi és una pràctica habitual del consistori ripollès cada cop que hi ha un relleu polític a La Moncloa, com ha passat recentment. Segons va dir l’alcalde, Jordi Munell, aquestes cartes no solen tenir èxit. Amb motiu de l’anterior relleu –va indicar–, una representació municipal es va poder reunir amb el subdelegat del govern de l’Estat a Girona, però no van aconseguir concretar res. “A veure si aquest cop ens fan més cas”, va desitjar Munell en el ple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona