Infraestructures i serveis

La vinyeta de trànsit estalviarà 160 milions al govern

Calvet busca la complicitat de Foment per implantar la taxa

El ministeri estudiarà què ha de fer amb els peatges

La gestió de les autopistes i de les vies de peatge torna a estar sobre la taula amb el canvi de govern a l’Estat. El govern català demanarà al Ministeri de Foment la seva complicitat per mirar d’avançar en la implantació de la vinyeta de trànsit, la taxa que pagarien residents i turistes o vehicles pesants per circular per les carreteres catalanes. L’impost permetria d’estalviar 160 milions anuals a l’administració, segons va avançar ahir el conseller Damià Calvet.

Entre l’estalvi en el manteniment de carreteres i els ingressos finals, la vinyeta (taxa amb adhesiu al vehicle) permetria de recuperar més de sis mil milions, segons les estimacions del govern que Calvet va avançar ahir en unes jornades sobre la gestió de les carreteres del RACC. El govern català pretenia implantar la taxa el 2019, però tot fa pensar que s’ajornarà la implementació de la taxa, que hauria d’eliminar progressivament també els peatges. L’ajornament es deu a la falta d’un consens entre les parts implicades: l’Estat, els col·lectius de conductors i transportistes, les concessionàries de carreteres de peatge... En aquesta línia, el secretari d’estat d’Infraestructures, Pedro Saura, va avançar ahir a la mateixa jornada que el Congrés de Diputats crearà una subcomissió per debatre sobre el futur de les autopistes. Força vies de peatge de les que travessen Catalunya acaben la seva concessió la pròxima dècada. La majoria, el 2021, però alguna el 2019, com el tram Tarragona-Alacant de l’AP-7.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona