Infraestructures i serveis

Porqueres i Sant Miquel reclamen cunetes americanes

Aquest estiu, dos camions s’han accidentat a la GI-524 en posar les rodes fora de la calçada, que és estreta

Els ajuntaments de Porqueres i de Sant Miquel de Campmajor tenen previst demanar aquesta mateixa setmana a la direcció general de Carreteres de la Generalitat unes quantes millores a la GI-524 (la carretera de Banyoles a Olot passant per Mieres), en concret, en el tram que va de l’estany de Banyoles al nucli de Sant Miquel de Campmajor. La petició es refereix a tres qüestions: la construcció de cuneta americana (una franja de formigó que també serveix de desguàs de l’aigua de pluja) en diversos sectors, l’eixamplament de la calçada al pont del Rodeja (un pas estret que, a més, ve precedit de corbes tancades) i l’aplicació d’alguna mesura que impedeixi l’excés de velocitat a la recta de Sant Miquel de Campmajor. “N’hi ha que passen a velocitats increïbles, sobretot les motos els caps de setmana”, explica l’alcalde de Sant Miquel, Oriol Serrà. La carta corresponent s’ha tramès també als ajuntaments de Mieres i de Santa Pau per si es volen afegir a la petició.

La iniciativa s’ha pres arran dels accidents que es registren en aquesta carretera, bona part dels quals, provocats pel fet que la calçada resulta estreta per a camions, autocars i vehicles agrícoles. Aquest estiu, dos camions s’han accidentat perquè una o més rodes els havien sortit de l’asfalt, un fet que s’hauria evitat si hi hagués cunetes americanes. L’últim accident es va produir la setmana passada i, com el precedent, no va causar danys personals importants, però sí que va obligar a tallar la carretera molta estona. D’altra banda, al febrer un cotxe va envestir la triatleta Carol Routier quan hi circulava en bicicleta. “No volem grans reformes en aquesta carretera, però sí les millores indispensables per augmentar-hi la seguretat”, coincideixen a dir Serrà i el seu homòleg de Porqueres, Francesc Castañer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona