Infraestructures i serveis

El Parlament insta el govern a impulsar amb la unió del tramvia per la Diagonal de Barcelona

Els grups de l’oposició reclamen recursos al pressupostos del 2019 per “congelar” les tarifes del transport públic

JxCat denuncia la “situació d’excepcionalitat” provocada per la suspensió dels drets d’alguns diputats

El Parlament ha aprovat aquest dijous instar el govern de la Generalitat a impulsar, conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona, la unió definitiva de les dues xarxes del Tram a través de la Diagonal, “amb la recerca dels consensos necessaris”.

Aquesta punt d’una moció de CatECP sobre infraestructures ha rebut l’aval de Cs, el PSC-Units i ERC; el vot en contra del PPC i l’abstenció de JxCat i la CUP.

En un altre dels punts, els diputats han aprovat instar l’executiu a dotar dels recursos necessaris els pressupostos del 2019 perquè es “congelin les tarifes del transport públic” per part de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). Aquesta petició ha tirat endavant amb el suport de l’oposició, i l’abstenció de la CUP. JxCat i ERC hi han votat en contra.

Després de la votació el portaveu parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha demanat la paraula per denunciar que els dos grups majoritaris independentistes han perdut la votació perquè no han pogut participar els diputats processats Carles Puigdemont, Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez. Batet ha volgut “manifestar i posar en relleu la situació d’excepcionalitat en què es troba aquest Parlament, que es concreta en decisions judicials i que ha provocat la suspensió dels drets d’uns quants diputats, incidint directament en el resultat de les votacions”.

Durant el debat a l’hemicicle s’ha aprovat amb el suport de tots els grups menys la CUP –que hi ha votat en contra– instar el Govern a reclamar a l’ATM un calendari d’implantació definitiu de la T-Mobilitat.

La CUP s’ha abstingut en un altre dels punts que ha tirat endavant amb l’aval de la resta de la cambra, que reclama al Govern treballar per un altre calendari, en aquest cas sobre la planificació d’infraestructures com el tram central de la línia 9 de Metro; l’arribada de la línia 1 a Badalona i de la 3 a Esplugues; la connexió de la línia Llobregat-Anoia amb la Barcelona Vallès de FGC; i al Tren-Tram al Camp de Tarragona.

El Parlament ha aprovat per unanimitat instar l’executiu a sol·licitar a l’ATM informes per valorar incompliments i, si s’escau, les sancions i la revisió del contracte amb l’empresa adjudicatària de la T-Mobilitat “pels incompliments contractuals”.

Per contra, la majoria de la cambra ha rebutjat –amb el no de JxCat, ERC i el PP, l’abstenció de Cs i el PSC-Units, i només el vot favorable de comuns i CUP- instar a implementar l’impost sobre els vehicles contaminants l’1 de gener del 2019 i destinar una part de la recaptació al foment i finançament del transport públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona