Infraestructures i serveis

Adif va revisar el talús de Vacarisses aquest dilluns al migdia

Els tècnics de l’ens gestor d’infraestructures no hi van veure cap anomalia

Tècnics d’Adif van revisar el talús desprès a Vacarisses aquest dilluns al migdia, segons fonts de l’ens gestor d’infraestructures. Segons han explicat, en aquest punt es van dur a terme diverses actuacions entre el 2016 i el 2017 que van consistir en el desbrossament, neteja de vorals, en la col·locació de malles i feines de consolidació del terreny, a més de la construcció de canalitzacions, entre d’altres. En total, les obres van tenir un cost de dos milions d’euros.

Les revisions d’Adif es fan “contínuament”, segons fonts de l’ens gestor d’infraestructures, i en el cas d’aquest dilluns no es va observar ni sospitar de cap anomalia, tot i alguns vídeos publicats a la xarxa en què es veu gran quantitat d’aigua caient prop de les vies corresponent al cap de setmana.

De fet, d’acord amb el protocol, els maquinistes que passen per la zona i tenen la mínima sospita d’algun element que pugui posar en risc la seguretat dels trens i passatgers han d’avisar al Centre de Control perquè activi el personal de manteniment i es prenguin altres mesures com la limitació temporal de la velocitat en aquest punt o en última instància la interrupció del servei en aquest punt.

Quarta esllavissada al mateix punt

Es tracta de la quarta esllavissada en aquest tram de la línia R4 de Rodalies, abans C-4, després d’un primer l’any 1991, tot i que no es va produir cap descarrilament; un segon al març del 2009 un altre tren va sortir-se de la via per una esllavissada, en aquella ocasió sense causar ferits i al gener del 2011 un tren amb 42 passatgers va descarrilar a l’estació de Vacarisses-Torreblanca i va causar onze ferits lleus, entre ells el maquinista.

Lament d’Adif per l’accident

Adif ha transmès el seu “profund” disgust per l’accident del tren a Vacarisses i a través de Twitter ha anunciat que obria una investigació per conèixer les causes exactes del descarrilament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona