Infraestructures i serveis

Foment i Mossos comencen la investigació per esclarir les causes del descarrilament d’un tren a Vacarisses

La Comissió d’Investigació d’Accidents Ferroviaris, on hi participa la policia catalana, durà a terme l’avaluació

El Ministeri de Foment i els grups de Seguretat al Transport i de Policia Científica dels Mossos d’Esquadra han començat ja la investigació per esclarir les causes del descarrilament d’un tren de Rodalies a Vacarisses, que ha deixat un mort, cinc ferits de poca gravetat, 44 lleus i 83 il·lesos. Se n’ocupa la Comissió d’Investigació d’Accidents Ferroviaris (CIAF), on hi participa la policia catalana. El passatge ha estat evacuat a les 8.50 hores. Renfe ha activat un pla alternatiu de transport per carretera entre Manresa i Terrassa, ja que el servei ferroviari està interromput en aquest tram. Els centres d’atenció a les famílies, coordinats per psicòlegs, estan funcionant a l’estació de Sants i també al poliesportiu de Vacarisses.

L’operadora i el Ministeri de Foment han activat el Pla d’Assistència a Víctimes d’Accidents Ferroviaris i els seus Familiars (PAVAFF). A més de l’assistència psicològica, Renfe també ha posat en marxa la resta d’assistència a familiars relacionada amb despeses, assegurances i custòdia d’equipatges personals.

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha confirmat en una entrevista a la cadena SER que ja s’investigaven els fets i que el despreniment s’ha produït en una zona mallada però que no ha aguantat el pes de les roques, fet que ha provocat el descarrilament del tren. El ministre ha afirmat que de moment desconeixia si l’impacte havia estat “abans que passés el comboi o mentre passava”.

Ábalos ha confirmat que el Ministeri de Foment ja estava investigant les circumstàncies de l’accident i que a primera hora ja havia parlat amb el conseller de Territori, Damià Calvet, i amb la presidenta d’Adif i el president de Renfe. A més, ha comentat que la Generalitat ha ofert al govern espanyol els seus serveis geològics.

El ministre ha assenyalat que al cap de poc temps de prendre possessió com a titular de Foment es va prendre la seguretat a les infraestructures com una “qüestió essencial”, que va encarregar diversos informes per avaluar-la i que tenia la intenció de presentar un informe al desembre al Consell de Ministres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona