Infraestructures i serveis

Barcelona tornarà a votar la unió del tramvia per la Diagonal al ple de gener

El govern municipal recupera la proposta després que el baròmetre del CIS revelés que el 63 % dels veïns hi estan a favor

L’oposició titlla d’electoralista portar la qüestió de nou al ple i ho veu una cortina de fum per ocultar la mala valoració de la gestió de Colau

El pròxim ple de Barcelona, a finals d’aquest gener, tornarà a votar la connexió del tramvia per la Diagonal. El govern municipal ha anunciat aquest divendres que tornarà a portar la unió de les dues xarxes del tramvia al debat municipal un dia després que els resultats del Baròmetre Semestral de Barcelona revelés que el 63% dels barcelonins estan a favor d’aquesta mesura.

Així ho ha avançat avui la tinenta d’alcaldia de Mobilitat, Janet Sanz, que ha apuntat que no entendria que el ple mantingués una posició contrària a la mesura després de l’“ampli suport” de la ciutadania a la iniciativa que reflecteixen els resultats del Baròmetre Semestral de Barcelona. La regidora no ha precisat a través de quina fórmula es portarà la qüestió al ple, però ha apuntat que amb un posicionament polític n’hi hauria prou.

Sanz ha instat els grups municipals d’ERC, CUP, PSC i PDeCAT a donar suport a la connexió del tramvia per la Diagonal i ha anunciat que el govern municipal es “posarà a treballar per tirar endavant un acord” amb els diferents grups. “Tenim la feina tècnica feta, és una qüestió de voluntat política”, ha apuntat.

En aquest sentit, ha Sanz ha remarcat que el govern municipal mai no ha “renunciat” a tirar endavant la connexió del tramvia per la Diagonal i ha criticat que la mesura s’hagi “polititzat en excés”.

La responsable de Mobilitat del consistori ha subratllat que estan “convençuts” que és un projecte que es farà “tard o d’hora” a la ciutat perquè, segons ha dit, és un projecte estratègic que “la gent vol”. “No és un projecte de BComú, és un projecte que demanen els veïns, les entitats i les universitats”, ha insistit.

L’oposició ho veu electoralista

L’oposició ha acusat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d’intentar ocultar “el fracàs de la seva gestió” i “el rebuig ciutadà” amb la recuperació de la proposta de connexió del tramvia per l’avinguda Diagonal.

El president del grup del PDeCAT al consistori, Xavier Trias, ha denunciat que l’alcaldessa intenta “tapar desesperadament el fracàs de la seva gestió” i uns “resultats lamentables”. “Davant d’una situació de fracàs, es treuen el tramvia de la màniga”, ha criticat. “Són eleccions o això”, ha etzibat.

Trias ha recordat que “no hi ha consens tècnic” sobre la unió del tramvia i que el plenari ja va tombar la unió l’abril passat. En aquest sentit, dit que l’únic acord polític que existeix es concreta en “posar en marxa a la Diagonal la línia D30 de la nova xarxa de busos”.

L’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, s’ha mostrat a favor de “tirar endavant la connexió del tramvia” però no “a cop de roda de premsa” ni amb “precipitació i frivolitat”. Per això, ha instat Colau a “parlar i treballar per repassar els elements que hi ha sobre la taula en relació amb el tramvia.

En aquest sentit, ha retret a l’executiu municipal “no haver convocat una taula de diàleg per construir acords” i “definir voluntats compartides”. “Seguim disposats a parlar amb tot detall però no acceptarem a cegues propostes que no tenen prou concreció ni prou base compartida”, ha defensat.

Maragall ha rebutjat apostar només per pronunciament polític en el ple a favor del tramvia ja que, ha recordat, es tracta d’una qüestió “massa important” i que ja ha estat debatuda. “No fa falta tornar a votar cada dos dies a favor d’un problema que no s’està resolent bé” i que necessita “ responsabilitat institucional”, ha reblat.

La presidenta del grup municipal de Ciutadans (Cs), Carina Mejías, també ha acusat Colau de voler “tapar el fracàs de la seva gestió recuperant projectes fallits”. A parer de Cs, el govern municipal pretén reobrir el debat per “salvar la cara d’una gestió fracassada”. “No eixugarem la reprovació del baròmetre municipal” a Colau, ha advertit Mejías.

La regidora ha assegurat que la seva formació defensa el transport públic, però ha justificat que no volen “condicionar” el debat sobre la unió dels tramvies a “propostes electoralistes del govern municipal”.

En aquest sentit, ha advertit que no hi ha consens ni polític, ni tècnic ni social per tirar-ho endavant i ha demanat aclarir com es finançaria.

De la seva banda, el PSC ha demanat en un comunicat a BComú que “no utilitzi el tramvia com a arma electoral per segona vegada” i ha demanat que només ho porti al ple si té “una majoria que li doni suport”. Els socialistes han titllat la iniciativa de “cortina de fum per tapar els desastrosos resultats de la gestió de Colau”.

El regidor no adscrit Gerard Anuy ha mostrat el seu suport a la proposta i ha avançat el seu “vot a favor d’unir el tramvia per la Diagonal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona