Infraestructures i serveis

L’aeroport suma una nova pèrdua de passatgers

Al juliol, les instal·lacions de Vilobí van registrar un 5% d’usuaris menys que el mateix mes de l’any passat

L’aeroport Girona-Costa Brava va registrar el mes passat un total 294.816 passatgers, un 5% menys que el juliol del 2018, d’acord amb les últimes dades d’Aena, fetes públiques ahir. Així, les instal·lacions aeroportuàries de Vilobí d’Onyar sumen una nova dada negativa quant a l’evolució dels viatgers que hi passen aquest any. En aquests primers set mesos de l’any, del gener al juliol, el volum de passatgers acumulats supera de molt poc el milió (concretament, és d’1.085.223), la qual cosa representa un 5,8% menys en comparació amb l’activitat de l’any passat.

En aquesta mateixa línia, el nombre d’operacions amb avions (aterratges i enlairaments) va ser de 2.439, un 0,3% menys que el juliol del 2018. Tot i que aquest descens no és significatiu, sí que ho és l’acumulat de l’any, que, amb 9.840 operacions, és un 5,9% inferior a l’activitat dels primers set mesos de l’any passat.

La majoria dels passatgers que van passar al juliol per l’aeroport de Girona van volar amb avions de Ryanair. L’aerolínia irlandesa de baix cost en va transportar un 65% (191.379, 10.000 més que el juny). La segueixen, si bé que a molta distància, les companyies Transavia (amb destinació a Holanda), que ha transportat 30.267 passatgers; Jet2 (que vola a les illes Britàniques), amb 30.015 passatgers; TUI Airways (que connecta amb la Gran Bretanya), amb 12.054, i Pobeda Airlines (que enllaça Vilobí d’Onyar amb Rússia), amb 6.685 passatgers. Destaca que, d’un mes a un altre, Transavia ha doblat el nombre de passatgers que hi viatgen (al juny l’aerolínia va transportar 16.818 persones).

Pel que fa a les destinacions, les més sol·licitades durant el juliol van ser les rutes amb Amsterdam, Manchester, Londres, Rotterdam, Bristol i Brussel·les. Totes es van situar per damunt dels 12.000 passatgers (les xifres es mouen entre els 17.269 que ha sumat la ruta amb Amsterdam-Schiphol i els 12.138 que ha assolit la de Brussel·les-Charleroi).

Les dades d’Aena posen en relleu també la davallada en l’activitat del transport de mercaderies. El juliol d’aquest any se’n van transportar 2.315 quilos, una xifra que representa un decrement d’un 87% respecte d’aquest tipus d’activitat el mateix mes de l’any anterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona