Infraestructures i serveis

Girona treu a licitació cinc obres pendents

Destaca la reforma del carrer Riu Freser, la marquesina entre estacions i el carril bici del Pont Major a Campdorà

El govern de Girona ha desencallat, com s’havia compromès a fer, diversos projectes pendents de fa temps. En les dues últimes juntes de govern ha aprovat treure a licitació cinc obres diferents, entre les quals destaca la reforma del carrer Riu Freser, la marquesina entre estacions i el carril bici del Pont Major a Campdorà. Les altres dues obres són la millora del sanejament del carrer Migdia i la substitució de les finestres a les escoles Àgora i Migdia. Són projectes que es van declarar obres financerament sostenibles i, per tant, s’havien de treure a licitació aquest 2019 i han d’estar acabats del tot el 2020.

Projectes principals

La reforma d’un tram del carrer Riu Freser té com a objectiu convertir en una plaça per a vianants la zona entre els carrers Santiago i Sant Isidre. L’import màxim de licitació és de 643.335,73 euros.

La marquesina entre estacions –que ha de substituir el finger que es va tirar a terra fa més de dos anys– és un dels projectes que fa més temps que estan pendents. Ja es va treure a concurs i adjudicar la tardor del 2017, però l’adjudicatària (Argón Informática) va presentar a principis del 2018 concurs de creditors. Després de diversos entrebancs ara es torna a treure a licitació per un màxim de 399.605,97 euros.

I pel que fa al carril bici del Pont Major a Campdorà, és la segona fase del projecte. La primera, fins al pont de l’Aigua, es va fer el 2018. Ara s’arribarà fins al límit del terme municipal, on haurà d’enllaçar amb el carril que s’està fent des de Celrà. El pressupost és de 220.315 euros.

LA DATA

2020
és l’any
en què s’han d’executar i acabar del tot aquestes obres perquè es van declarar financerament.

LES XIFRES

399.605
és l’import màxim
de licitació de la marquesina entre l’estació de tren convencional i la de l’alta velocitat i bus.
643.335
és el pressupost
màxim de la reforma d’un tram del carrer Riu Freser per convertir-lo en una plaça.

Pavimentació de carrers

La junta de govern de divendres va aprovar també la pavimentació de diversos carrers: carrer Antoni Varés i Martinell (dels números 37 al 44), carrer Ros de Palau (4-27), ronda Fort Roig (10-14), carrer Francesc Macià (1-41), passeig Sant Joan Bosco (62-122), carrer Pont Major (1-129), carrer Santa Eugènia (1-17), carrer Migdia (29-39), passeig de la Devesa (34), Jaume I (54-66), carrer de l’Esport (16), pujada de la Barrufa (15), Germans Sàbat (231), pujada Creu de Palau (44-48), carrer Riu Güell (214-216), escocells de la Devesa al pont de Pedret i passos de zebra de Ramon Folch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona