Infraestructures i serveis

Greuges i laments pel ‘Glòria’ als dos costats del riu Tordera

Sis ajuntaments, tres de la Selva i tres del Maresme, critiquen la Generalitat i l’Estat per haver-los desatès després del temporal

Pels alcaldes, l’espera per reparar dos ponts danyats és excessiva

Front comú ahir entre sis ajuntaments a banda i a banda del riu Tordera pel que consideren que és una greu desatenció de la Generalitat i l’Estat espanyol després del temporal Glòria. Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar (Selva) i Tordera, Malgrat de Mar i Palafolls (Maresme) consideren que les institucions supramunicipals no han respost a les destrosses a les infraestructures, passejos i camps de conreu.

Amb matisos i amb diferent grau d’indignació, els consistoris se senten desemparats. Blanes i Malgrat han quedat sense connexió per carretera perquè el temporal ha destrossat el pont entre la GIP-6831 i la BV-6001. “Les administracions van endarrerint les solucions, i aquí no hi ha responsabilitats”, va dir l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa.

La Generalitat destina 4,6 milions a arreglar per urgència el pont. Canosa va dir que hi havia un projecte per fer-ho del 2008 i que només s’ha fet quan no hi ha hagut més remei. El pont tindrà 8 metres d’altura, il·luminació en 51 metres, voreres de 3 metres i un carril bici.

El primer tinent d’alcalde de Malgrat, Jofre Serret (Junts), va queixar-se que el Glòria perjudica la connexió ferroviària entre Girona i Barcelona –hi ha un servei de bus alternatiu entre Blanes i Malgrat– i fa que la connexió per carretera entre Palafolls i Tossa es faci ara per una sola carretera. L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat (Junts), troba excessius els deu mesos per reparar la carretera de Malgrat –ho fa la Generalitat– i la línia R1 entre Malgrat i Blanes –ho fa Adif.

“Tocada de mort”

Serret va quantificar en més de 25 milions els danys a la via pública i en pertinences privades a Malgrat i les greus afectacions a la pagesia, la indústria i el turisme. “Hem de fer front comú. Si no actuem ràpidament, la pagesia estarà tocada de mort”, va dir. A l’acte també hi havia els alcaldes Imma Colom (Tossa) i Joan Carles Garcia (Tordera) i la primera tinenta d’alcalde de Palafolls, Susanna Pla.

LA FRASE

No n’hi ha prou de venir a fer fotos i grans titulars. Les administracions no resolen problemes
Àngel Canosa
alcalde de blanes (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona