Infraestructures i serveis

L’aeroport del Prat perd un 99% dels passatgers a l’abril

Pel de Girona-Costa Brava van passar 71 viatgers en tot el mes, segons les dades d’Aena

Les operacions registrades als tres aeroports catalans van caure el mes passat al voltant d’un 95%

La Covid-19 ha accentuat la tendència de caiguda en picat de les dades d’operacions i passatgers als aeroports catalans del Prat, Girona i Reus. La baixada, que es va encetar a finals de febrer amb la cancel·lació del Mobile Word Congress, va tocar fons el mes passat, el primer sencer d’estat d’alarma, que va fer cancel·lar la major part de les operacions previstes. Aquest abril van passar per l’aeroport de Barcelona un total de 25.307 passatgers, un 99,4% menys que l’abril de l’any passat, mentre que pel que fa a les operacions realitzades, el descens es va situar en un 95%. Pel que fa a les xifres acumulades des de principi d’any, la reducció dràstica de passatgers i operacions a l’aeroport del Prat les ha fet baixar a un 46% pel que fa a passatgers i a un 39,7% en les operacions dels quatre primers mesos del 2020 si les comparem amb el mateix període del 2019. Les dades de trànsit de mercaderies també es van veure afectades per la crisi provocada per la pandèmia. L’aeroport va moure 4.924 tones a l’abril, un descens d’un 64,7%, respecte al mateix mes del 2019, mentre que les dades de caiguda acumulada durant aquest any situen la davallada en un 24%, amb 42.217 tones transportades.

L’aeroport de Girona-Costa Brava va perdre el mes passat la pràctica totalitat dels passatgers. Per la instal·lació només hi van passar 71 viatgers i Aena situa la caiguda en un 99.96%, pràcticament el 100% del total de passatgers registrats l’abril del 2019, que van ser 175.372. De fet, l’abril és un dels mesos en què comença l’augment del nombre de passatgers a la terminal gironina, per on els mesos d’estiu arriben a passar més de 300.000 persones en un mes. Pel que fa a operacions d’arribada i de sortida, se’n van fer 70, un 95,1% menys, i només la meitat van ser operacions comercials. El transport de mercaderies també va caure el mes passat, tot i que en aquest cas la davallada només va ser d’un 51,1%.

A l’aeroport de Reus, les xifres segueixen la tendència de caiguda dràstica de les altres dues infraestructures. El fet que no hi hagués vols comercials durant l’abril es va traduir en una davallada d’un 99,7% de passatgers en comparació amb el mateix període d’un any enrere. La instal·lació va estar pràcticament buida durant tot el mes i només es van registrar 163 passatgers, que corresponen a serveis públics d’ambulància, de salvament marítim i de personal de l’helicòpter que connecta amb la base petroliera. El nombre d’operacions registrades ha estat fr 54, un 95,6% menys. La davallada de l’abril s’ha fet notar en les dades acumulades des de principis d’any. Des del gener han passat per l’aeroport 6.079 passatgers, un 91% menys respecte del període comprès entre el gener i l’abril del 2019, i les operacions aquests mesos no han arribat a les 2.700, un 37,2% menys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona