Infraestructures i serveis

Terrassa i Sabadell demanen acabar la B-40 fins a Abrera

Els ajuntaments de Terrassa i Sabadell han demanat, mitjançant una al·legació conjunta al pla de mobilitat del Vallès, que el quart cinturó, la B-40, s’acabi entre Abrera i Sabadell. Actualment els trams de Terrassa i Abrera estan en funcionament, mentre que el de Viladecavalls a Abrera està en obres, tot i que sense data d’acabament, i el que hauria d’unir Terrassa amb Sabadell no té projecte constructiu però sí una reserva de sòl i un acord polític entre les dues cocapitals i la Generalitat, tot i que és de competència estatal. A més, Podem, al govern de Sabadell amb el PSC, i ERC, al govern de Terrassa amb Tot per Terrassa, s’han manifestat més d’un cop en contra d’aquesta autovia.

Les al·legacions conjuntes al pla de mobilitat del Vallès, que també inclouen la línia R4 de rodalies a l’aeroport del Prat o la creació d’un túnel ferroviari de FGC que travessi Horta, són una mostra de l’aliança entre les dues grans ciutats vallesanes, la tercera i la cinquena del país, que ahir van exemplificar els alcaldes de Terrassa i Sabadell, Jordi Ballart i Marta Farrés. L’acord es basa en el fet que les dues ciutats, per la demografia, economia, xarxa educativa i científica, densitat de serveis i intensitat i diversitat d’activitat ciutadana, “constitueixen potents sistemes urbans en el marc de la comarca del Vallès Occidental i de l’entorn metropolità de Barcelona”. En l’acord s’estableix la creació d’una comissió bilateral que es reunirà a partir del setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona