Infraestructures i serveis

Mig any d’obres al passeig de Platja d’Aro

Els treballs per reforçar el tram malmès pel ‘Glòria’ van arrencar ahir i s’allargaran fins abans de Setmana Santa

Tècnics contractats pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic van iniciar ahir els treballs previs per al replanteig de les obres de reforç de 500 metres del passeig marítim de Platja d’Aro, en el tram més meridional del nucli urbà a l’entorn de la desembocadura del Ridaura. La intervenció s’havia d’iniciar a la primavera, després del estralls del temporal Glòria, però la Covid-19 va fer endarrerir els tràmits i el govern local va demanar ajornar-la fins després de la temporada d’estiu.

L’Estat, com a titular de l’espai de domini públic maritimoterrestre, hi invertirà un milió d’euros per instal·lar un mur de rocalla amb prou profunditat perquè la seva base estigui per sota del nivell del mar –com si fos un espigó però platja endins–, per evitar que un futur es pugui descalçar de nou. Simultàniament, l’Ajuntament destina 750.000 euros a nou sistema de cablejat del conjunt de l’enllumenat públic de tot el passeig gràcies a una inversió prevista en el pressupost d’aquest any, però que ara s’executa des d’una nova perspectiva en que la instal·lació no es renovarà sota la sorra, sinó en el subsòl del passeig.

L’inici dels treballs, que seran més visibles a partir de l’octubre, ha fet imposar la retirada de terrasses, amb queixes dels afectats i dels banyistes que fan servir encara la platja. Però l’alcalde, Maurici Jiménez, argumenta que “calen sis mesos de feina i començant ara ja serà just per acabar abans de Setmana Santa”, el març de l’any vinent. Jiménez també recorda que els negocis han tingut una exempció total del pagament de la taxa d’ocupació de la via pública tot aquest 2020, entre les mesures aprovades per pal·liar l’impacte econòmic de l’epidèmia i els mesos de confinament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona