Infraestructures i serveis

La Providència d’Olot passa a ser de propietat municipal

El ple dona llum verd al conveni de cessió amb el Bisbat, que ha hagut de demanar permís al Vaticà

Ara s’estudiaran els futurs usos d’aquest edifici, ocupat durant 150 anys per les Clarisses

El Bisbat de Girona ha cedit la propietat del conjunt d’edificis de la Divina Providència a l’Ajuntament d’Olot, ocupat 150 anys i fins en fa dos per una comunitat de monges Clarisses, que van anar a viure al geriàtric Sant Jaume de la ciutat. Ahir, el ple va donar llum verd al conveni que preveu la cessió i la participació de la propietat, ja que l’edifici de l’antiga llar d’infants que regentaven les monges continuarà sent la seu de les dependències de Càritas Diocesana i del Banc dels Aliments. Es tracta de l’immoble que és a tocar de la ronda Fluvià, el que dona al riu. La resta, el convent i l’església, és la part que passa a ser de titularitat municipal.

En conjunt, es tracta de 1.600 metres quadrats, per als quals, l’alcalde, Pep Berga (JxCat), va afirmar que tenen moltes idees tot i que no en va avançar cap. Sí que ho van fer els portaveus de l’oposició. Lluís Riera (CUP) va apostar per situar-hi l’escola de noves oportunitats; Josep Guix (PSC), els serveis socials i personals, i Josep Quintana (ERC) va reclamar pensar els usos en el marc d’un pla d’equipaments més general.

L’alcalde va detallar que a la donació hi entra també l’església. “Veurem si es conserva o no, és un espai gran i diàfan”, va dir, remarcant que pot ser apte per celebrar-hi esdeveniments de gran format. Mentre es defineixin els nous usos, encabirà l’activitat de l’Agrupament Escolta Nostra Dona del Tura, que ha hagut de deixar la seu del Molí d’en Climent per raons de seguretat. Finalment, va recordar que la donació és fruit de dos anys de negociacions, entre d’altres, del mateix Bisbat de Girona amb el Vaticà, que és qui finalment ha permès concretar la donació a l’Ajuntament.

LA XIFRA

150
anys
han estat les monges de la Providència a Olot, dedicades durant molts anys a l’educació infantil.

Paviment per a tres camins públics

L’Ajuntament d’Olot ha encarregat al Consell Comarcal de la Garrotxa la millora de tres trams de camins públics del municipi. Es tracta de l’accés a la canera comarcal de Can Mali, al Pla de Dalt; del camí del Triai, entre l’avinguda Sant Jordi i el mas Bellpuig i el camí dels aiguamoixos de la Moixina fins a la hípica de Bonavista. El regidor d’Urbanisme, Jordi Güell, en va donar compte al ple, tot recordant que l’ens comarcal prioritza l’ús i donar el màxim valor al territori, com és el cas dels tres camins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona