Infraestructures i serveis

A la Cerdanya, el 93% dels desplaçaments són interns

Ho detalla un estudi de la Generalitat previ a la diagnosi que ara durà a terme per millorar la mobilitat en transport públic a la comarca

Actualment, compta amb 17 línies públiques de bus

El 93 per cent dels desplaçaments en dia feiner a la Cerdanya es produeixen dins de la mateixa comarca, amb un total de 108.365 viatges al dia i, en l’àmbit intercomarcal, es realitzen 8.303 desplaçaments en feiner entre la Cerdanya i les comarques veïnes. Són les dades prèvies de l’estudi de millora del transport públic per carretera a la Cerdanya, que impulsa el Departament de Territori i Sostenibilitat per ajustar el transport existent a la demanda real i a les necessitats del territori afavorint la coordinació entre les diferents modalitats de transport i potenciant els serveis a la demanda i els serveis transfronterers previstos al projecte ConnECT.

De les comunicacions actuals, l’estudi destaca les relacions amb l’Alt Urgell, i tot seguit, amb el Barcelonès. La Cerdanya compta amb un total de 17 línies de transport públic per carretera, 11 de les quals a demanda entre diferents municipis i amb Puigcerdà i amb Barcelona, el Berguedà, l’Alt Urgell i Andorra. En l’àmbit ferroviari, hi ha la línia R3 de Rodalies amb 6 expedicions fins a Puigcerdà i entre 4 i 5 fins a la Tor de Querol, on hi ha l’enllaç amb la xarxa francesa.

El mateix estudi preveu que, en el marc del projecte europeu ConnECT del programa Interreg Poctefa, on participen la Generalitat, la Regió Occitània-Pirineus Mediterranis i el Consell dels Pirineus Orientals, s’han prolongat diferents línies de transport públic per carretera per suprimir l’efecte frontera. Quant a la Cerdanya, es van implementar les línies Portè-Puigcerdà-Montlluís i Formiguera-Puigcerdà-Er. I, aviat, també es perllongaran les línies Barcelona-Puigcerdà-Llívia-Guingueta d’Ix i Girona-Guingueta d’Ix.

LA XIFRA

116.668
viatges diaris
es registren a la Cerdanya, la majoria dels quals són desplaçaments intercomarcals

Atendre les necessitats específiques

El Departament de Territori i Sostenibilitat i el Consell Comarcal de la Cerdanya van signar el passat mes de setembre un conveni per a la gestió de la mobilitat en transport públic en determinats àmbits de la comarca. En concret, preveu l’oferta de connexió amb baixa demanda o per atendre necessitats específiques en la comarca de la Cerdanya. En concret, inclou sis recorreguts lineals, quatre de radials i serveis a la demanda. El conveni es va subscriure per un import total de 114.277 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona