Infraestructures i serveis

Impuls final a la reforma de l’Arqueològic de Banyoles

L’Ajuntament encarrega el projecte de les obres que completaran els canvis en el museu

Un nou edifici polivalent en serà la peça més destacada

Es remodelarà urbanísticament l’exterior

Els arquitectes Josep Maria Birulés, Frederic Cabré i Pia Romans ( BCR Arquitectes ) han guanyat el concurs per elaborar el projecte arquitectònic de la remodelació del Museu Arqueològic Comarcal (MACB), en què es definirà el que queda pendent de l’ambiciosa reforma començada el 2009, executada per fases a partir d’un avantprojecte inicial. Si s’acompleixen els terminis previstos, el projecte estarà redactat d’aquí a pocs mesos i les obres estaran acabades a finals del 2022 o a principis del 2023. La redacció del document costarà 140.000 euros i les obres, aproximadament 1,5 milions, que es pagaran amb recursos de l’ Ajuntament , la Diputació i la Generalitat i, si és possible, també de l’Estat. Fins ara ja s’hi han destinat al voltant d’1,3 milions aportats per les quatre administracions esmentades. “És un projecte de legislatura”, va afirmar ahir l’alcalde, Miquel Noguer, en la presentació de la proposta de BCR a la premsa, per recalcar-ne l’envergadura i la transcendència.

Ciutat vella, ciutat nova

L’arquitecte Frederic Cabré va explicar-ne les línies mestres, vertebrades a partir d’un edifici de nova planta annex a l’edifici històric. Serà un cub semisoterrat revestit de coure, de dues plantes, una de les quals serà una sala polivalent amb uns 80 seients destinada tant a xerrades i conferències com a activitats didàctiques. Al nivell inferior hi haurà uns magatzems. En una de les façanes s’hi instal·larà una pantalla de grans dimensions.

Nou accés

L’accés al museu ja no serà per la plaça de la Font, sinó pel carrer de la Pia Almoina, i servirà per entrar de manera segregada tant a les sales d’exposició com al nou edifici. De retruc es modificarà l’aspecte del carrer, que es deixarà a un sol nivell, i també el de l’angle del passeig de la Muralla que toca al museu. “Vol ser una porta o un node entre la ciutat vella [l’edifici històric] i la ciutat nova [representada per l’annex]”, va definir-ho Cabré. Respecte del que ja està fet –l’avantprojecte de Jeroni Moner, Marc Riera i Josep Callís–, l’integrant de BCR va elogiar-lo i va assegurar que no es tocaria res, excepte alguns aspectes superficials.

Paral·lelament a les obres, es treballarà en la redacció del projecte museogràfic. Pel que fa a aquest aspecte, en el que ja s’ha executat d’ampliació s’ha tingut en compte un projecte de l’arqueòleg Pere Castanyer.

LA FRASE

És un projecte coherent, respectuós [amb l’edifici històric] i factible
Miquel Noguer
ALCALDE DE BANYOLES

LA XIFRA

1,5
milions
d’euros és el pressupost dels treballs, que se sumen als 1,3 milions gastats fins ara.

LA DATA

2009
És l’any
d’inici de la reforma, executada per fases a mesura de disposar de finançament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Nou canal de comunicació amb l’Ajuntament de Campdevànol

Campdevànol

Reformes al paratge de Santa Cristina de Lloret

lloret de mar

Mor Pilar Mundet, primera alcaldessa de Tossa de Mar

TOSSA DE MAR

L’ermita ‘creix’ i el pas a la plaça del Pi s’obre

PALAFRUGELL

Medalla a la lluita contra la Covid-19

Calonge permet tornar a edificar a Mas Pere

calonge i sant antoni

Pèrdua de personal interí al Consell de l’Alt Empordà

Figueres

Cassà lloga la sala La Coma a Caixabank

cassà de la selva

Les obres de millora a l’Arrabassada es faran l’estiu vinent

barcelona