Infraestructures i serveis

El projecte per fer tres rotondes a la c-63 a Vidreres, aquesta tardor

L’objectiu és millorar la seguretat i l’accés a tres urbanitzacions

Es tracta d’un projecte llargament reivindicat pel municipi per l’alta sinistralitat

El Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori posarà a licitació la tardor vinent les obres per millorar l’accessibilitat, racionalitzar el trànsit i reforçar la seguretat viària a la C-63 a l’altura de Vidreres. El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, i l’alcalde del municipi, Jordi Camps, es van reunir dimecres per tractar sobre les actuacions de millora previstes a la carretera.

Aquesta és una obra llargament reivindicada i l’estiu passat ja s’havia anunciat que aquest any s’hi posaria fil a l’agulla. Des del territori es reivindica una millora d’aquesta via, en la qual hi ha una alta sinistralitat. Un dels accidents més greus es va produir el 2018 i va causar la mort de quatre joves de Vidreres. Aquell fet va generar una gran mobilització ciutadana i es va acabar creant una plataforma d’afectats pels accidents de la C-63.

Els treballs que impulsa el departament suposaran una inversió de 3,2 milions d’euros i consistiran principalment en la construcció de diverses rotondes i passos per a vianants i la implantació d’un separador de fluxos en una carretera on existeixen nombrosos accessos a urbanitzacions i a diversos espais d’activitats.

L’actuació abasta un tram de 3,5 quilòmetres i preveu la construcció de tres rotondes, un carril central de gir i la implantació d’un separador central per reforçar els sentits de la circulació. Aquest separador consistirà en una zona zebrejada central, amb un doble ressalt i una línia de captafars per afavorir la visibilitat.

En concret, pel que fa als accessos, es construiran noves rotondes d’accés a Torrefortuna, Puigventós –es tancarà la rotonda partida actual– i Aiguaviva Park (al quilòmetre 5,7). A més, es formarà un carril central de gir en la intersecció d’Aiguaviva Park situada al quilòmetre 6,7. En paral·lel, se suprimeixen els trams d’avançament i els girs a l’esquerra a la carretera. També es milloraran altres accessos que quedin amb girs a la dreta per facilitar la conducció. D’altra banda, s’implantaran nous passos per a vianants a l’entorn dels giratoris de Terrafortuna i d’Aiguaviva Park, amb una tipologia que es consensuarà amb l’Ajuntament, i es millorarà el ferm, la senyalització horitzontal i vertical i les barreres de seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona