Infraestructures

infraestructures

REE reconeix que estudia el traçat de la MAT del Jussà

Assumeix que les estaques de Tremp són per a estudis previs

Els alcaldes no descarten anar als jutjats

Les estaques misterioses que divendres van aparèixer entre Tremp i Castell de Mur (Pallars Jussà) ja tenen propietari. Red Eléctrica ha confirmat que les fites amb draps vermells són seves i que formen part dels estudis previs de la línia de molt alta tensió que ha de connectar Catalunya i Aragó entre Montsó i Isona i Conca Dellà.

L'empresa, però, ha fet saber als alcaldes que lamentava la manca d'informació als afectats, que va atribuir a la descoordinació perquè els equips de topografia havien començat abans que REE hagués pogut avisar els municipis.

Veïns i alcaldes van denunciar la presència d'aquestes estaques divendres passat i ja asseguraven que seguien un dels traçats que REE estudiava per a la MAT del Jussà. No obstant això, ningú els va saber donar raó de qui les havia col·locat i per què. Fins dies després REE no ha confirmat que ha començat els treballs topogràfics previs de diverses rutes amb l'objectiu que a finals d'any pugui presentar un avantprojecte als municipis implicats.

Tot i això, la MAT pallaresa continua despertant l'oposició de veïns i ajuntaments i més ara després de l'atac sorpresa de les estaques.

El Consell del Pallars Jussà ha fet saber el seu malestar al govern, ha reclamat la retirada de les fites i no descarta presentar un recurs contenciós administratiu contra el Ministeri d'Indústria i Red Eléctrica, segon l'alcalde de Castell de Mur, Josep Castells.

LA XIFRA

400
quilowatts és la potència
prevista per aquesta MAT que ha de reforçar el subministrament i abastir el TAV


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona