Política Territorial diu que la variant de la Bisbal és cosa seva
El departament assegura que està “sorprès” per la decisió de Medi Ambient, i expressa els seus dubtes sobre la potestat que té per incloure-hi un traçat
Diu que encara no ha rebut cap paper en què se l'informi del cas
PTOP afirma que tot just fa 70 dies que han enviat la documentació
Les discrepàncies entre els departaments de Política Territorial i Obres Públiques i el de Medi Ambient i Habitatge per la variant de la Bisbal d'Empordà han tornat a aflorar un any i mig després de l'últim enfrontament, l'abril del 2009. Llavors la conselleria dirigida per ICV va contradir el conseller Nadal després que anunciés que la decisió del govern era el traçat sud. Pocs mesos després, Política Territorial treia a exposició pública un nou estudi informatiu, amb dues opcions pel sud i d'on s'havia eliminat l'opció nord. Aquest era el traçat que des de Medi Ambient s'havia defensat com el més recomanable segons els seus criteris, ja que es valorava que era més curt, més econòmic i afectava menys espais d'interès natural. Per això, ara Medi Ambient ha aturat el procés de tramitació del projecte perquè considera que no pot fer la declaració d'impacte ambiental si no hi ha l'opció nord.
Amb aquesta situació, fonts del Departament de Política Territorial i Obres Públiques van explicar ahir: “No ens ha arribat res de tot això i per tant no en tenim cap informació”, si bé es van mostrar “sorpresos” i “amb dubtes que Medi Ambient hagi d'entrar a valorar una opció que no es recull en l'estudi”.
Una decisió de PTOP
A més, des del departament dirigit pel conseller Joaquim Nadal es defensa que la decisió sobre el traçat de la carretera depèn exclusivament dels seus projectes, i que Medi Ambient ha d'informar sobre els documents que els aporti PTOP, i no sobre altres opcions que no estiguin sobre la taula. “L'anàlisi multicriteri el fa Política Territorial i Obres Públiques”, ha insistit, de la mateixa manera que s'han mostrat “estranyats” per la possibilitat que Medi Ambient acabi portant a terme aquesta reacció de bloquejar el projecte si no s'hi torna a incloure la variant nord, que és la que passa per sota Castell d'Empordà. “Si ho acaben fent, sembla estrany que tinguin tanta pressa, i més tenint en compte que tot just han passat 70 dies, 30 dels quals van ser el mes d'agost, des que els vam enviar el projecte del qual han d'informar”, afirmen des de Política Territorial, que hi afegeixen que aquestes presses encara sobten més perquè “a vegades per resoldre aquests temes triguen més d'un any”.
En tot cas, el projecte de la variant de la Bisbal encara va per llarg, perquè falta tancar la resolució d'al·legacions, a partir del qual es pot treure a licitació i adjudicar la redacció del projecte constructiu final.