Infraestructures

Infraestructures

El Gironès vol un altre traçat per al futur tren a l'aeroport

El Consell Comarcal alerta que l'itinerari previst inicialment afecta la riera de la Torre, a Aiguaviva

El curs fluvial és un important connector ecològic i demanen un altre recorregut

El Consell Comarcal del Gironès no està d'acord amb la traça de l'enllaç ferroviari entre Girona i l'aeroport que preveu el pla director urbanístic del sistema urbà de la capital gironina. Per aquest motiu, el consell va aprovar la setmana passada presentar un requeriment previ perquè es modifiqui el traçat previst per la Generalitat.

El posicionament contrari del Consell Comarcal respon al fet que l'enllaç ferroviari que preveu el pla director discorre en part per sobre de la riera de la Torre, al municipi d'Aiguaviva. En el requeriment que s'ha presentat s'adverteix que “el nou traçat d'enllaç ferroviari ressegueix longitudinalment la llera de bona part de la riera de la Torre. En aquesta línia s'assenyala que l'actual traçat que es preveu per al futur enllaç “pot afectar valors d'interès comarcal i regional” i que “afecta espais de gran importància connectora per garantir els fluxos ecològics entre els espais naturals, fonamentals per a la conservació de la biodiversitat i l'equilibri territorials.”

La presidenta del Consell del Gironès, Cristina Alsina, detalla que el traçat previst “passa per sobre d'un corredor biològic important com és la riera de la Torre”.

Per això admet que quan es va conèixer el traçat de l'enllaç “van saltar les alarmes entre els responsables de Medi Ambient del Consell”. Alsina diu que l'ens està a favor de la connexió, “ja sigui amb tramvia o trentram, entre l'estació intermodal de Girona i l'aeroport, però buscant un altre traçat”. El consell confia en arribar en un acord que permeti reconduir la situació i arribar a un consens satisfactori per ambdues parts. El requeriment demana al govern que el pla director contingui el traçat ferroviari “fora de l'espai fluvial de la riera de la Torre” per garantir la conservació i recuperació del bosc de ribera que hi ha a la zona.

LA XIFRA

12
municipis
del Gironès es troben afectats pel pla director urbanístic de l'àrea urbana i dos pobles de la Selva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona