Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

Adif garanteix que el TAV estarà a final de l'any 2012

Pérez Fabregat creu que la normativa municipal respecte al treball de nit a Girona no afectarà el calendari

Diu que la plataforma ja està construïda en un 95% i la via, al voltant del 85%

El director general de Grans Projectes d'Adif, Luis María Pérez Fabregat, va garantir ahir que el TAV connectarà l'Estat francès i Barcelona a final del 2012 tal com està previst perquè les obres segueixen el ritme adequat. Pérez Fabregat va manifestar, per altra banda, que el decret d'alcaldia de l'Ajuntament de Girona que prohibeix a les empreses que treballen en les obres del TAV de superar els 55 decibels de soroll entre les 10 del vespre i les 7 del matí pot fer variar alguna planificació, però va afirmar que no espera que això provoqui cap retard en l'execució de les obres: “Nosaltres tenim una planificació i busquem sempre que l'afectació sigui la menor possible. Totes les actuacions que fem són sempre en col·laboració i pactades amb l'Ajuntament. I ho continuaran sent.”

La prioritat és per Pérez Fabregat la seguretat en les obres i que aquestes tinguin la menor afectació possible en els ciutadans. “Esperem que no afecti el calendari”, va assenyalar: “Seguirem treballant segons les instruccions que doni l'Ajuntament i arribant a la màxima col·laboració possible”. Les obres, això sí, s'hauran d'adaptar a la nova situació. Adif buscarà que l'entesa amb Girona sigui l'òptima: “Es farà la planificació en funció de l'execució dels treballs per adaptar-los a aquesta nova situació, arribant sempre a un acord amb l'Ajuntament.”

Les manifestacions de Pérez Fabregat van arribar ahir en el decurs de l'acte de posada en servei de les dues passarel·les per a vianants situades a la zona nord-est del terme municipal de Vilafant: “Avui és un dia d'alegria –va assegurar– perquè es posa de manifest que, tot i que les obres de ferrocarril sempre deixen petjada al territori, actuacions com aquestes són les que fan que es concedeixi permeabilitat i continuïtat a les zones.”

El ritme d'obres actual en tota la línia pendent és el previst. “El calendari se segueix perfectament: la plataforma està feta al voltant del 95 per cent i la via està posada entre el 80 i el 85 per cent. El tema d'electrificació i d'instal·lacions ja arribarà a continuació.” I va etzibar un clar i precís: “No hi ha cap dubte que la línia entre Barcelona i la frontera estarà en servei a final del 2012.” L'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, d'altra banda, va manifestar-se molt satisfeta que finalment es posin en servei les passarel·les, que va qualificar de “fantàstiques, amb un disseny extraordinari i que queden molt integrades a l'entorn”. Cantenys va descobrir que el poble havia viscut “molt intensament” les obres i que les passarel·les ja han ajudat a crear al llarg de l'estiu un nou espai per al poble.

LA XIFRA

3,5
milions.
és la inversió que ha suposat la construcció de les dues passarel·les que ahir es van posar en servei.

LA FRASE

No hi ha cap dubte que la línia entre Barcelona i la frontera estarà en servei a final del 2012
.
Luis María Pérez Fabregat
DIRECTOR GENERAL DE gRANS pROJECTES D'adif


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.