Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

La variant de Bescanó indigna Vilablareix

L'alcalde afirma que el govern ha dissenyat el ramal final “amb nocturnitat” i troba innecessari fer una altra via

L'Ajuntament de Vilablareix s'ha queixat que la Generalitat prevegi construir un ramal final de la variant de Bescanó al seu municipi sense que aquest hagi pogut intervenir en l'elaboració del traçat. L'alcalde de Vilablareix, David Mascort (ERC), censura que el govern hagi dissenyat el ramal, que desembocarà en l'AP-7 sud en el pas pel municipi, sense haver facilitat el diàleg. “Suposo que no està fet amb mala intenció, però com a mínim s'ha fet d'esquena al nostre municipi, amb nocturnitat i traïdoria.”

El govern preveu que la variant de Bescanó, una part de la solució als mals de l'N-141e, tingui un ramal que connecti amb la C-65 i l'AP-7 sud. Inicialment, havia de connectar amb l'AP-7 oest, cosa que no agradava a Salt i a Sant Gregori. David Mascort considera que la nova via “torna a trinxar terrenys agrícoles i d'arbres fruiters” del seu poble.

Reunió amb Vila

L'Ajuntament de Vilablareix ha sol·licitat una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, per fer-li saber el seu malestar. El govern sotmetrà a informació pública el projecte de la variant de Bescanó abans de l'estiu. Divendres el mateix Vila va admetre que en els pròxims mesos intentaran “consensuar amb els ajuntaments els trams que encara admeten controvèrsia”.

L'alcalde de Vilablareix opina que, abans que crear aquest ramal, el govern hauria de pensar en l'alternativa del camí dels Carlins, que la Diputació reformarà aviat. “Ja hi ha vials existents que podrien fer aquesta funció, com ara el camí dels Carlins, que es renovarà.”

Mascort considera que ja hi ha menys cotxes que entren a Salt per l'N-141e. I, per tant, segons l'alcalde de Vilablareix, pel remodelat camí. “Ja n'hi ha molts que es desvien ara cap a Vilablareix, Fornells i Riudellots passant pel camí dels Carlins. Per tant, no s'hauria de trinxar el territori [de Vilablareix]”, destaca Mascort, nou portaveu d'ERC a la Diputació de Girona.

Un pas subterrani

El ramal de la variant de Bescanó frustraria el creixement que preveia Vilablareix al sud del poble, diu Mascort, que, a més, explica que hi ha previst un pas subterrani d'uns 200 metres. “Hi ha un tram que va de Can Casadellà fins a la casa de colònies Bosc de la Massana que seria subterrani. Creiem que això és una infraestructura innecessària. Tornem a tenir un projecte faraònic que depèn d'uns pocs senyors que diuen que s'ha de fer així”, assenyala Mascort, alcalde des del 2011.

LES FRASES

El traçat del ramal de la variant de Bescanó no ens agrada gens. S'ha fet amb nocturnitat i traïdoria, d'esquena al nostre municipi
i

LA XIFRA

200
metres
fa almenys el tram subterrani del ramal de la variant de Bescanó en el pas per Vilablareix, segons Mascort.
Hauríem de discutir si la variant és variant i prou o bé s'aprofita per crear una nova infraestructura
David Mascort
Alcalde de vilablareix (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona