Infraestructures

Móra d'Ebre recupera la deteriorada façana fluvial

Les obres finalitzaran els propers dies després de tres mesos de treballs

Els 191.000 euros del projecte han provingut de la Generalitat, l'Ajuntament i el programa Leader

Un rentat de cara al casc antic de Móra d'Ebre que es començarà a fer realitat en els propers dies. Amb aquest objectiu s'han impulsat les obres de recuperació de la façana fluvial de la localitat, projecte que es donarà per conclòs en una o dues setmanes, i que s'emmarca en la intervenció integral del nucli històric de la localitat.

La zona rehabilitada, una de les cinc que es preveuen millorar amb la iniciativa, estava molt deteriorada i es feia difícil l'accés i el trànsit fins a una via que uneix la localitat amb el veí poble de Garcia. El cost de les obres ha ascendit a 191.000 euros i en el finançament han participat l'Ajuntament, la Generalitat i el programa Leader de la Unió Europea. Cal assenyalar que el cost inicial dels treballs era de 242.000 euros, xifra que es va reduir finalment a causa que la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre no va autoritzar la construcció d'una balconada al llarg del passeig.

Segons han explicat fonts municipals, les obres permetran afavorir l'ús de la zona per a vianants i per al trànsit rodat, millorar la imatge de l'indret, completar la urbanització de la zona de creixement natural de Móra d'Ebre i crear un pol d'atracció per a veïns i turistes. Les millores aconseguides suposaven una demanda veïnal de fa temps.

A més de la recuperació de la façana fluvial, el projecte de millora del casc antic també inclou altres zones, com les situades entorn del castell i el calvari, l'entorn del convent religiós i tota l'àrea de la plaça de Dalt.

LA XIFRA

3
mesos
han durat les obres. L'Ajuntament preveu que els treballs finalitzen en breu.

Tortosa inaugura el nou embarcador de la ciutat

L'Ajuntament de Tortosa va inaugurar aquesta setmana el nou embarcador fluvial de la ciutat, situat davant del mercat municipal. L'obra ha tingut un cost de 91.000 euros i ha estat un projecte finançat amb part de la partida recaptada de la taxa turística al conjunt de les Terres de l'Ebre. En total, i gràcies a aquest impost, el Consell Comarcal va atènyer un montant de 785.000 euros durant el darrer exercici. L'objectiu de les inversions impulsades a través de la taxa és dinamitzar els atractius del territori i el turisme.

El nou embarcador donarà servei públic a la navegació d'oci, turística i esportiva per tot el riu. A més, ha quedat unida a la riba del riu amb una passarel·la sobre la plataforma de formigó. L'obra també ha inclòs la prolongació cap al nord del passeig fluvial que comença al club del rem i que suposa una llargada de setanta metres. Fins ara l'embarcador s'havia situat a la zona de Remolins, a l'altura de l'antic escorxador, un espai que dificultava el funcionament d'aquest equipament a causa dels forts corrents que hi ha al tram del riu.

A banda de les millores de seguretat en la nova localització, amb el nou embarcador també es vol potenciar la navegació d'esbarjo al riu Ebre i convertir Tortosa en parada obligatòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona