Infraestructures i serveis

municipal

Infraestructures

‘Bombardeig' a Ca l'Aguidó

Els veïns d'un barri de Blanes, farts del trànsit de vehicles, confien que la nova rotonda sigui realitat a curt termini

“Fa setze anys que ho reclamem”, diu el president de l'associació veïnal, que recorda un text aprovat el 2015

Oficialment, no ho saben del cert, però podria ser que, al final, poguessin veure les obres d'aquí a pocs mesos. Els veïns dels barris de Ca l'Aguidó i Mas Carolet de Blanes, que comparteixen associació, confien que ben aviat s'iniciarà la rotonda a prop de casa seva. “Fa setze anys que ho reclamem. No podem sortir de casa amb tranquil·litat perquè, segons a quines hores, hi ha un bombardeig de cotxes que vénen de Girona, de Barcelona o de Lloret”, assegura el president de l'associació de veïns, José María Sande.

El mes passat, la Generalitat i l'Ajuntament van pactar una permuta de vies, segons què un tram de la GI-600 (la carretera de Tordera) passarà a ser municipal. Així, el consistori blanenc executarà les obres de la rotonda. L'equip de govern (PSC, PDC i ERC) preveu adjudicar-les abans de final d'any i té uns 100.000 euros per iniciar els treballs. Posteriorment, hi haurà elements complementaris per garantir la seguretat del sector.

A Ca l'Aguidó i Mas Carolet viuen unes 3.000 persones. “De vegades, estem fins a quatre o cinc minuts sense poder creuar el carrer [la GI-600]. Ens costa, fins i tot, amb moto”, explica el president, que va fundar l'entitat el 1978 i que també n'ha estat el vicepresident. Sande recorda que hi ha un camp de futbol i un col·legi a prop de la carretera i que, per tant, es fa molt necessària la nova distribució.

A banda de la rotonda, els veïns també reclamen que les futures obres serveixin per reorganitzar el sector. Sande explica que els agradaria que hi hagués un pas de vianants i un semàfor adaptat per a persones cegues o amb molt poca visió.

L'última moció, a l'octubre

La rotonda de Ca l'Aguidó ha estat qüestió de debat des de fa anys a l'Ajuntament. En el ple ordinari del 29 d'octubre del 2015, els vuit grups van aprovar per unanimitat la reclamació de la rotonda a l'única entrada i sortida que hi ha al barri. ICV-EUiA i Batega per Blanes van presentar el text, que recordava que en aquest punt de la GI-600 els caps de setmana i a l'estiu, en hores punta, “el trànsit és molt dens”. El 30 de juny del 2008, el 27 d'abril del 2009i el maig del 2014 ICV i EUiA, ja havien reclamat el canvi de titularitat de la via per fer la rotonda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona