Administracions

municipal

pressupostos

L’aprovació del pressupost de Premià de Mar està en perill

El govern en minoria (CiU i PSC) admet aquesta circumstància i apel·la a la responsabilitat de l’oposició per tirar endavant els comptes

Es podrien perdre les subvencions per la llei de barris i el Museu Romà

L’aprovació del pressupost municipal de Premià de Mar per l’any que ve perilla. Així ho va admetre el govern municipal en minoria (CiU i PSC) en constatar que, de moment, no té els suports suficients per tirar endavant els comptes, i per això ha fet una apel·lació a la responsabilitat als partits de l’oposició. “Veiem difícil, a aquestes altures, que hi hagi consens i que el pressupost pugui tirar endavant”, va alertar el regidor d’Hisenda, Miquel Àngel Méndez (CiU).

L’edil també va subratllar que, en cas que no prosperessin els comptes, no es podrien executar les inversions previstes. Entre aquestes, destaquen la finalització de la llei de barris a la zona de Santa Maria, Santa Anna i Tió, coneguda com el barri Cotet. Méndez va explicar que si no s’aprovessin els comptes es perdria la subvenció d’1,5 milions d’euros per fer-hi actuacions com un centre cívic, la millora de la plaça de la República o les intervencions en llars i comerços, entre d’altres. En la mateixa situació es podria trobar l’ampliació del Museu Romà, que té atorgada una subvenció d’uns 600.000 euros de part dels fons europeus (Feder).

Altres inversions que quedarien en suspens serien la dotació econòmica del recentment impulsat pacte per l’educació, que inclou la subvenció de llibres de text i material escolar, i d’altres actuacions previstes pel 2018, com l’increment de la despesa en neteja viària, la plaça de davant del pavelló de Voramar, les noves dependències municipals a Ca l’Escoda, la materialització dels pressupostos participatius o noves zones verdes i enjardinaments a diversos punts del municipi. A grans trets, la proposta del govern preveu un pressupost d’uns 26,4 milions d’euros, un 3,3% superior al del 2017. D’aquests, 3,7 són els que es destinarien a inversions.

La intenció de l’executiu és portar a aprovació el pressupost en el ple de dimecres vinent, però es podria mostrar disposat a ajornar-ho per mirar de buscar un acord amb els grups de l’oposició. Des d’ERC, formació que amb els seus dos regidors podria ser clau per desencallar els comptes, es va demanar “més marge de temps” per poder estudiar-lo. El seu portaveu, Josep Maria Molins, va avançar que els republicans faran propostes “i, si són acceptades, serà un bon senyal”.

LA XIFRA

24,6
milions
és la quantitat global del pressupost previst a Premià de Mar pel 2018, un 3,3% superior a la del 2017.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona