Urbanisme

Tribunals

Dues noves sentències per més irregularitats urbanístiques a la Molina

El TSJC dona la raó a Salvem la Molina en els dos casos d’infraccions per altures, alineacions i densitat urbanística

L’alcalde diu que només manen investigar

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha dictat dues sentències favorables a la plataforma veïnal Salvem la Molina. La primera fa referència al carrer Comavella i una altra, al sector del Sitjar. En el primer cas, es tracta de tres edificis que envaeixen part del sòl verd públic i es duplica l’altura i la densitat del sostre construït contravenint el pla intermunicipal coordinador de Cerdanya. En el cas del Sitjar, la sentència especifica que les llicències concedides alteren les zones verdes i els vials fixats al mateix planejament. Es tracta del quart i cinquè contenciós administratiu contra l’Ajuntament d’Alp i, en alguns casos, propietaris que guanya Salvem la Molina.

A part dels dos anteriors, els tribunals han sentenciat a favor de les tesis de la plataforma al domini esquiable els Cóms, catalogat de protecció especial pel pla director urbanístic de Cerdanya i que es pretenia requalificar com a zona industrial. També ha dictat sentència per les altures de l’hotel d’esquí Supermolina, de sis plantes, quan la normativa urbanística en preveu un màxim de tres, cosa que va permetre al seu moment duplicar l’altura i la densitat de l’immoble, a partir d’envair un sòl de domini esquiable.

I, finalment, una altra sentència, en aquest cas contra un privat, per un abocador a Supermolina consolidat en un terreny qualificat com a sòl forestal de protecció especial pel Pla Director Urbanístic de Cerdanya, que va quedar sepultat amb més de 80.000 metres cúbics de terra i runes procedents de residus d’obra pública i de la construcció.

L’advocat que representa Salvem la Molina, Pablo Feu, ha informat que estan tramitant les demandes d’execució de les sentències, perquè l’Ajuntament d’Alp no ha complert les ordres de revisió dictades pels tribunals. Feu ha remarcat que n’ha fet cas omís davant d’infraccions molt greus.

LA XIFRA

8
contenciosos
són els interposats per Salvem la Molina, 5 ja resolts, i una querella criminal.

Expedients de legalització urbanística

L’alcalde d’Alp, Ramon Moliner, ha dit que les sentències del TSJC no condemnen el l’Ajuntament, sinó que manen obrir un expedient de legalitat urbanística. Segons ell, en el marc d’aquests expedients, s’iniciaran les investigacions pertinents i es tancaran amb la resolució en cada cas de si cal emprendre accions, i quines. Moliner ha puntualitzat que el nou POUM aturat a instàncies de Salvem la Molina està pendent d’un text refós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona