Infraestructures i serveis

Albanyà converteix l'antiga rectoria en bar, botiga i alberg

L'Ajuntament ha adequat l'edifici, que ara comprarà al Bisbat, i ha tret a concurs la gestió del nou servei

El nou local ja és operatiu i també farà d'alberg per a excursionistes i usuaris del GR

El poble d'Albanyà torna a tenir botiga i bar d'ençà d'aquests dies de Setmana Santa. L'octubre del 2016 tancava definitivament Cal Músic, l'històric establiment que s'havia mantingut durant 94 anys i tres generacions per assegurar un servei de proximitat a veïns i gent de pas. Amb el tancament de Cal Músic hi havia el perill que aquest municipi, d'uns 150 habitants al límit occidental de la comarca, quedés sense cap tipus de comerç i per això l'Ajuntament va posar mans a l'obra.

“En previsió del tancament de Cal Músic vam preparar la reconversió de la rectoria”, diu l'alcalde, Joan Fàbregas. L'edifici ja s'utilitzava per a activitats dels veïns, però la voluntat de l'Ajuntament era dotar-se d'un espai que pogués afavorir el desenvolupament turístic. Una subvenció dels Fons de Cooperació Local ha permès dedicar uns 25.000 euros a l'adequació del local, part del bar, cambres amb lliteres i fer-hi els banys, dutxes i lavabos.

El nou establiment oferirà servei de bar, un espai de botiga i serà també alberg a disposició dels usuaris del GR que passa pel municipi. L'alberg tindrà capacitat per a unes 24 persones, explica el regidor Joan Casellas.

Alberg i excursionistes

Quatre candidats van respondre al concurs que va fer l'Ajuntament per gestionar el nou establiment, i Jordi Ponjoan Thans ha estat l'escollit. L'alcalde i el regidor expliquen que, tot i que el gestor del local també ha hagut d'invertir-hi, s'ha fet el màxim per poder oferir unes condicions avantatjoses tenint en compte que no és fàcil mantenir obert un servei tot l'any en un poble petit. L'objectiu per a l'Ajuntament no és treure'n un benefici, sinó fer que el servei sigui sostenible econòmicament. Queden algunes petites obres per acabar, però des d'aquests dies festius de Setmana Santa el local ja és operatiu i i el bon temps ha facilitat que s'hagin pogut tornar a veure taules, cadires i gent fent el vermut a la plaça d'Albanyà.

La compra de l'edifici al Bisbat, en curs

Paral·lelament a l'adequació de l'edifici, l'Ajuntament ja te emparaulada amb el Bisbat l'adquisició de la rectoria. Es preveu que la compra es faci efectiva pròximament per un preu de 100.000 euros, que permetrà a l'Ajuntament disposar definitivament d'aquest espai al centre del poble. Fins ara la casa de la rectoria ja s'utilitzava per a diverses activitats dels veïns, mitjançant un conveni de cessió per 60 anys amb el Bisbat, i amb el canvi d'ús de l'edifici s'ha optat per formalitzar la compra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona