Infraestructures i serveis

Gironella preveu estrenar l’estació de busos el 2019

La Generalitat encarrega la redacció del projecte i confia començar les obres la primavera que ve

Els treballs també suposaran la urbanització de la plaça

La nova estació d’autobusos de Gironella es preveu que estigui enllestida l’any 2019. L’Ajuntament ha arribat a un acord amb la Generalitat de Catalunya per tal que el govern català encapçali un projecte que s’està redactant i que s’executarà al llarg del 2018. L’inici de les obres estava previst inicialment per a finals del 2017, però finalment s’endarrereix fins la primavera que ve.

El 22 de novembre passat els representants municipals es van reunir amb diversos representants del Departament de Territori i Sostenibilitat. Entre ells, hi havia el secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font.

L’alcalde de Gironella, David Font, ha assegurat que l’Ajuntament va detectar “l’interès de la Generalitat per invertir en infraestructures de transport públic”. Per això, explica Font, s’han mantingut converses amb el govern català durant els darrers mesos i amb el resultat esperat. “S’ha aconseguit que s’aposti per aquesta actuació a la comarca, en espera que el govern municipal de Berga decideixi en quin punt vol ubicar la seva”, ha dit l’alcalde gironellenc.

LA XIFRA

1,23
milions d’euros
destinaran la Generalitat, la Diputació i l’empresa Gesdip SAU per urbanitzar la plaça de l’Estació.

Urbanitzaran la plaça de l’Estació

La nova estació forma part del projecte d’urbanització de la plaça de l’Estació de l’Ajuntament de Gironella, que té un cost total de 1.225.838 euros, dels quals 400.000 corresponen a la construcció de l’estació. Aquests més d’1,2 milions d’euros inclouen la creació de la nova estació d’autobusos i la reconstrucció de la plaça.

A banda del finançament que aporta la Generalitat, que n’assumirà la major part, per a l’obra ja es disposa d’una aportació de 350.000 euros de la Diputació de Barcelona i de 216.000 euros de l’empresa Gesdip SAU, propietària del terreny annex a l’estació.

L’Ajuntament també es farà càrrec de l’expropiació dels terrenys que ocupa tot el projecte d’urbanització, que són propietat d’Adif. En converses amb l’empresa pública, s’ha establert iniciar l’expedient d’expropiació forçosa amb acord de preu, que serà d’uns 195.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona