Infraestructures i serveis

Socorristes ‘in extremis’ a Sant Feliu i Palafrugell

Aunar firma el contracte hores abans de desplegar els nous efectius guixolencs, dissabte

Proactiva actua “sense cap incidència”, segons l’Ajuntament de Palafrugell

La Creu Roja recela de la qualitat dels serveis

Els nous adjudicataris dels serveis de vigilància de platges als litorals de Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols, les empreses privades Proactiva i Aunar –respectivament–, s’han imposat a la Creu Roja en els darrers concursos convocats pels dos consistoris. Els dos relleus no han estat exempts de tensió, ja que en els dos casos les noves concessionàries han esperat fins al darrer moment, el decisiu dissabte 22 de juny, per desplegar els efectius humans sobre la sorra. Els dos consistoris donen per bo el servei durant el primer cap de setmana de temporada alta, però la Creu Roja censura les intrigues i l’estalvi que suposen els dies amb menys o nul·la activitat.

Les primeres alertes havien saltat a Palafrugell per la falta de personal, que havia empès Proactiva a recórrer a la borsa laboral de Promoció Econòmica (IPEP), i algunes crides informals a través de correus municipals que van causar enuig perquè tant la Creu Roja com el PSC van considerar que l’administració feia la feina a un privat. En paral·lel, a Sant Feliu, la nova adjudicatària, Aunar, encara no havia signat el contracte –per un any prorrogable a dos– divendres passat, tot i que el regidor de Platges, Salvador Calabuig, confirmava ahir que el tràmit es va acabar completant a última hora per un problema telemàtic. Malgrat això, la Creu Roja ganxona critica que l’endarreriment ha permès a l’empresa “estalviar-se la prestació del servei des del 9 de juny”, quan es podria haver activat el dispositiu.

Malgrat això, Calabuig destacava que el cap de setmana hi ha hagut el personal i els serveis requerits. L’edil lamentava que la Creu Roja, que havia prestat el servei de manera habitual a través de convenis, ara no hagi pogut competir amb les empreses en un concurs, però defensava que Aunar, “a més de fer l’oferta més econòmica, prestarà servei de les nou del matí a les vuit del vespre”, amb opció d’avançar l’inici del servei a les vuit del matí, quan ja hi ha gent gran, amb la bossa extra de 200 hores de serveis, que permetrà allargar els horaris de manera puntual i fins a la primera setmana d’octubre. A Palafrugell, després de les dificultats pel personal, el govern local destacava que el servei “va començar sense cap incidència el 22 de juny”.

La Creu Roja als dos municipis, però, manté el recel per la dificultat de provar si les dues concessionàries disposen dels mitjans en cada municipi, com ara les barques de salvament, i si no són compartides amb altres llocs on gestionen els serveis, respectivament. Aunar a Palamós i Proactiva a Platja d’Aro.

Proactiva posa quatre línies de vida a Palafrugell

Les noves concessions, tot i la dificultat en el desplegament, ofereixen novetats. A més de l’ampliació de l’horari i el calendari a Sant Feliu, a Palafrugell, per exemple, Proactiva posa per primer cop línies de vida en quatre platges amb més afluència: Tamariu, Llafranc, i Canadell i Port Pelegrí –a Calella–. El sistema consisteix en una corda fixa ancorada a la sorra de la platja que s’endinsa a l’aigua amb boies i facilita a les persones amb mobilitat reduïda o limitada entrar i sortir de l’aigua amb autonomia i seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona