Infraestructures i serveis

Avancen feina per reforçar el clavegueram al nucli comercial de Platja d’Aro

Fins al febrer, Aqualia està preparant els punts sobre els quals pivotaran els nous col·lectors previstos

Les obres a Doctor Fleming s’ajornen fins a la tardor

L’empresa Aqualia ha treballat des de la tardor en diverses obres de reforç de la xarxa de clavegueram a l’entorn del nucli comercial de Platja d’Aro. Però la intenció del consistori és que acabin al llarg del febrer, de manera que l’inici del projecte de substitució dels col·lectors dels carrers Doctor Fleming i les avingudes de s’Agaró i Castell d’Aro, amb un impacte més gruixut, s’ajornarà, com a mínim, fins a la pròxima tardor.

Fins ara les afectacions dels treballs s’han limitat a restriccions en el trànsit, amb talls i perforacions puntuals de les calçades en dies laborables, que es tornaven a tapar els caps de setmana i s’han aturat durant les vacances de Nadal. I la tònica, segons indica el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Maurici Jiménez, serà la mateixa fins als dies previs a l’inici del carnaval.

Els treballs s’han centrat a preparar els punts de connexió dels futurs col·lectors, a la intersecció entre les avingudes de Castell d’Aro, Fenals i Juli Garreta, i a l’entroncament de la xarxa d’aquest darrer carrer amb Doctor Fleming i fins al giratori de Doctor Trueta, amb l’avinguda s’Agaró.

Fins a la tardor, Jiménez explica que acabaran de polir el tractament de la reurbanització de Doctor Fleming amb comerciants i veïns. El consistori oferirà cobrir fins a un 50% del cost de les contribucions especials –la normativa preveu que els propietaris puguin assumir fins a un 90% del cost– per a les obres de racionalització de la via, i l’enfortiment del seu caràcter de porta d’entrada a la zona comercial.

Pel que fa als col·lectors, Doctor Fleming es prefigura com la via on primer es concentraran els treballs, passat l’estiu, en espera de decidir si l’execució s’encavalca amb l’obra de la nova conducció al tram de l’avinguda de Castell d’Aro més proper al mar. Aquestes fases implicaran afectacions permanents en el trànsit amb una durada mínima de sis mesos.

LA DATA

10.2019
fins a la tardor
no començaran les obres del col·lector previst i reurbanització del carrer Doctor Fleming.

L’espai de treball compartit, a mitjan març

Mentrestant, la reforma de les antigues dependències municipals d’Urbanisme per reconvertir-les en espais de treball compartit –coworking– per a emprenedors i professionals liberals continua endavant i Jiménez estimava ahir que podrien estrenar-se a mitjan març. L’edil va avançar que en el pròxim ple, del febrer, aprovaran el reglament d’accés a les places per afavorir que quan s’hi comenci a treballar ja hi hagi espais adjudicats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona