Infraestructures i serveis

Centenars treballadors del metro es manifesten a Barcelona per la crisi de l’amiant

Els concentrats demanen a TMB que faci un inventari i elabori un pla de retirada amb una data límit per tot aquell component que contingui amiant

Centenars de treballadors del metro s’han manifestat aquest dilluns contra la directiva de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per la gestió de la crisi de l’amiant.

Sota el lema ‘Justícia per les víctimes de l’amiant’, la mobilització ha començat a plaça Universitat i s’ha desplaçat fins a plaça Sant Jaume entre crits de “l’amiant mata” i “assassins”. Alguns dels concentrats han encès bengales de fum de colors i han llançat petards en una protesta que culmina una jornada d’aturades parcials de quatre hores. El comitè d’empresa de Barcelona ha xifrat en un 95% el seguiment que ha tingut la vaga de quatre hores aquest dilluns al matí en protesta contra la gestió de l’empresa en relació a la crisi de l’amiant i per demanar a la direcció que assumeixi responsabilitats. Aquesta tarda, els treballadors s’han tornat a aturar entre quatre de la tarda i vuit del vespre, tot i que està garantit un 40% del servei. Coincidint amb l’aturada de la tarda, els treballadors s’han manifestat als carrers de Barcelona i han fet una crida a què treballadors d’empreses que també presenten aquesta problemàtica hi participin.

“Estem pitjor que fa un mes”, ha lamentat en una atenció als mitjans un dels membres del comitè de vaga, David Vázquez. Segons el sindicalista, l’empresa no s’ha compromès a analitzar tots els trens posteriors al 2005, tal com demanaven els treballadors. Els manifestants han exigit a TMB que faci un inventari i elabori un pla de retirada amb una data límit per tot aquell component que contingui amiant.

Per la seva banda, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha desmentit aquest dilluns les dades facilitades per CCOO sobre els treballadors afectats per l’amiant, en les quals assegurava que hi havia 22 casos d’afectacions a la laringe que caldria sumar als 22 amb afectacions pleurals reconeguts per l’empresa. En un comunicat, TMB recorda que en els TAC que es practiquen als empleats són d’alta resolució i s’hi poden detectar “molts tipus d’anomalies”, que es deriven a especialistes externs perquè determinin si tenen relació amb l’amiant o si s’han de declarar malaltia professionals. D’altra banda, assenyala que TMB disposa d’una pàgina web monogràfica sobre aquest assumpte i que es pot accedir des del portal corporatiu i “amb totes les dades disponibles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona