Infraestructures i serveis

Llançà podrà disposar de la reclamada casa Can Marly

La Generalitat en cedeix l’ús per trenta anys i un cànon anual de 72.500 euros

Era una llarga reivindicació de l’Ajuntament

S’hi adequaran espais d’exposició i serveis per a gent gran i joves

L’Ajuntament de Llançà podrà finalment disposar de l’antiga residència Can Marly tal com s’ha estat reclamant des de fa anys, però no de manera gratuïta, com també s’havia reclamat. El conveni acordat amb l’Ajuntament estableix que la Generalitat li cedeix l’ús de les instal·lacions per un període de 30 anys i un cànon anual fix de 72.498,46 euros. L’adequació i el manteniment de la finca també queda a càrrec de l’Ajuntament.

Usos múltiples

En concret, l’objecte de la cessió és el conjunt d’edificacions situades entre els carrers Joan Maragall, Roger de Llúria, Besalú, Cabrafiga i Rafael Estela, a més dels jardins que l’envolten. També s’especifica que les instal·lacions es destinaran a usos assistencials i socials. Tenint en compte la quantitat d’espais disponibles a Can Marly, el tinent d’alcalde, Francesc Guisset, avança que s’hi pretenen fer activitats múltiples: des d’una part museística en què es podran fer exposicions d’artistes locals o del patrimoni natural, activitats diverses com ara conferències i simposis, a més de situar-hi equipaments de centre cívic, de centre de dia per a gent gran i de l’espai jove.

Un altre atractiu de la cessió són els jardins de la casa, situats al mig de l’entramat de carrers del poble i que passaran a ser visitables. Tenint en compte que Can Marly estava tancat i inutilitzat des del 2011, part de les instal·lacions s’han degradat i necessitaran treballs per adequar-les, mentre que altres zones es podran activar més ràpidament.

Casa noble i residència

Aquesta antiga casa noble construïda després de la Primera Guerra Mundial per una família llançanenca, va passar a ser coneguda posteriorment com la residència Temps Lliure, un centre de vacances per a treballadors amb preus reduïts, gestionat per la Generalitat fins al tancament, l’octubre del 2011. El 2012, l’Ajuntament va intentar, sense èxit, plantejar-ne la reconversió en un geriàtric.

La junta de govern local va aprovar el dia 7 de juny l’esborrany del conveni de la concessió, que haurà de ser ratificat per ple un cop s’hagi constituït el nou govern municipal. L’Ajuntament ha anunciat l’acord a través de les xarxes socials tot explicant que la cessió arriba “després de llargues negociacions portades a terme per l’alcalde, Pere Vila, i el primer tinent d’alcalde, Francesc Guisset, amb el director general de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya. “Hem insistit i reclamat tant com hem pogut per obtenir una cessió gratuïta; la Generalitat tenia la possibilitat de fer-ho, però ha fet valer altres criteris. Sí que hem obtingut, en canvi, una rebaixa conseqüent en el cànon que haurà de pagar l’Ajuntament” hi afegeix Guisset.

LA DATA

10/2011
“La Residència”
un centre de vacances per a treballadors gestionat per la Generalitat, va tancar les portes.

LA FRASE

Hem demanat sense èxit la cessió gratuïta, però hem obtingut una rebaixa important del cànon anual
Francesc Guisset
Tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Llançà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona