Infraestructures i serveis

Trablisa farà una nova oferta als treballadors per intentar aturar la vaga dels vigilants del Prat

La plantilla no dóna cap crèdit a la proposta que pugui arribar, perquè l’empresa ja ha dit que no hi haurà millora econòmica

Els responsables de l’empresa Trablisa s’han compromès a fer una nova oferta als treballadors per intentar aturar la vaga indefinida de vigilants de seguretat de l’aeroport del Prat que començarà el 9 d’agost, segons han explicat a l’ACN fonts de la plantilla.

Aquest és el resultat de la reunió que ambdues parts han mantingut durant prop de vuit hores aquest divendres a la seu dels Serveis Territorials del Departament de Treball.

L’empresa presentarà la nova proposta en una pròxima reunió prevista per al 7 d’agost a partir de les deu del matí. Fonts dels treballadors, però, han considerat que la proposta no té cap credibilitat, perquè l’empresa ja els ha anunciat que no inclourà millores econòmiques.

El clima de diàleg entre les dues parts està enrarit pel fet que la companyia adjudicatària dels controls de seguretat de l’aeroport del Prat fins al 31 de maig de l’any vinent, hagi denunciat als jutjats socials de Barcelona l’aturada i hagi presentat un conflicte col·lectiu a la Generalitat al·legant que és “il·legal” i “trenca la bona fe negociadora”.

A més, els representants dels treballadors acusen la concessionària de mentir i subratllen que incompleix el conveni col·lectiu i el laude dictat pel Consell de Ministres l’agost del 2017 per posar punt final al conflicte obert amb l’anterior adjudicatària, Eulen.

Els empleats asseguren que no es respecta la paritat en els llocs de feina ni les rotacions de plantilla per compartir les feines més dures. També demanen més descansos i rotacions per fer front a l’augment de feina que, segons ells, hi ha hagut en els darrers anys. També reclamen un increment salarial d’un euro a l’hora i que se’ls garanteixi una plaça de pàrquing gratuïta, entre altres demandes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona