Infraestructures i serveis

Govern, AMB i taxistes es donen 15 dies per apropar posicions i evitar protestes durant el MWC

El sector i les administracions exhibeixen “bona sintonia” però els taxistes exigeixen “resultats”

El govern destaca ha imposat unes 50 multes a Cabify que sumen més de 30.000 euros per incompliments “molt greus” de la normativa dels VTC

El govern de la Generalitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i les organitzacions representatives de taxistes s’han donat 15 dies més per llimar diferències i evitar mobilitzacions del sector durant el Mobile World Congress (MWC), que se celebrarà del 24 al 27 de febrer a la capital catalana.

Representants del col·lectiu i les administracions catalana i metropolitana s’han reunit aquest dimarts al departament de Territori i Sostenibilitat per buscar una resposta a les demandes dels taxistes. A la trobada hi ha assistit el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, i la presidenta de l’Institut Metropolità del Taxi (IMT) i regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, amb els seus respectius equips tècnics, i representants de les associacions de taxistes Élite Taxi, STAC, ANGET i TLU.

En una compareixença de premsa posterior a la trobada, les parts han mostrat bona sintonia i voluntat per a arribar a un acord, segons han explicat Gavín i Alarcón.

Tot i compartir aquesta percepció, el portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha advertit que “la tensió està al carrer, el carrer està calent i s’ha de refredar amb resultats”.

Entre les reclamacions dels taxistes hi ha que es garanteixi un registre electrònic “efectiu” per controlar els 15 minuts de precontractació dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC), fer visibles els preus dins dels vehicles i posar-los identificadors exteriors i visibles per controlar els dies de descans obligatori setmanal.

La Generalitat i l’AMB han accedit a complir les demandes del sector però no han precisat cap termini. Les administracions esperen poder tenir més concrecions del calendari quan es tornin a reunir d’aquí a quinze dies.

El govern imposa una cinquantena de multes a Cabify

La Generalitat ha imposat 50 sancions per valor de més de 30.000 euros a Cabify per incompliments “molt greus” de la normativa catalana que regula els vehicles de lloguer amb conductor aprovada l’any passat després de les protestes de el sector del taxi.

Aquestes 50 multes, que han repercutit sobre la companyia Prestige & Limousine –propietat de Cabify–, han estat per un import de 601 euros cadascuna, de manera que les sancions imposades a Cabify per part del govern català superen els 30.000 euros.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, ha detallat aquest dimarts en roda de premsa que aquestes multes es van imposar per la via administrativa i ja són fermes, si bé l’empresa encara les pot recórrer per la via judicial.

A més d’aquest bloc de 50 sancions, que responen a una actuació d’inspecció de la Generalitat a Cabify, el govern ha imposat quatre multes més.

Gavín ha posat aquestes sencions a Cabify com a exemple dels “esforços” de l’executiu català i l’AMB per aplicar la normativa dels VTC. No obstant això, ha volgut puntualitzar que “no és cert que el 100% de les empreses la incompleixin”.

En aquest sentit, la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, ha explicat que en paral·lel a la Generalitat la Guàrdia Urbana de Barcelona ha imposat 259 sancions més a empreses de VTC per incompliments de la normativa.

Aquestes multes són molt heterogènies i responen a motius com la falta de precontractació del servei o circular sense haver-se registrat com a vehicle de VTC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona