Infraestructures i serveis

Sancions contra l’incivisme al barri de Santa Eugènia

A partir de la setmana que ve es multarà amb un mínim de 60 euros qui deixi bosses de residus fora dels contenidors

A més, cinc bars han estat sancionats per generar molèsties als veïns

“Fa anys que sensibilitzem, ja no hi ha excuses”, diu Marta Madrenas. Així va justificar ahir l’alcaldessa de Girona l’inici del que defineix com “una lluita a tota la ciutat contra l’incivisme”. Es continuarà sensibilitzant, però a partir de la setmana que ve qui deixi la bossa d’escombraries fora dels contenidors, no faci la separació correcta dels residus als diferents contenidors o abandoni objectes voluminosos s’arriscarà a una sanció de 60 euros com a mínim. Agents de policia de paisà seran els encarregats d’aplicar les sancions.

La campanya s’inicia al barri de Santa Eugènia, on l’alcaldessa i el regidor de Sostenibilitat, Martí Terés, van presentar ahir aquestes mesures. S’estendrà a continuació a altres sectors de la ciutat com ara Sant Narcís o Pla de Palau, on també s’han detectat aquests “comportaments incívics”.

Terés va explicar que prèviament s’ha fet un seguiment de les àrees de contenidors per comprovar que tenen la capacitat correcta i modificar o desplaçar contenidors, quan els agents mediambientals han detectat mancances.

Sancions a bars

Un altre front de sancions que va anunciar ahir l’alcaldessa és el que anirà dirigit contra l’incivisme d’usuaris de bars i hostaleria que generen molèsties i queixes dels veïns. Si això passa, diu l’alcaldessa, és el resultat “d’una manca de control dels responsables d’aquests locals sobre la seva clientela”. Ahir es van anunciar les primeres sancions que s’han fet efectives per aquest concepte a cinc establiments (quatre a la plaça del Barco i una altra al parc Núria Terés).

En aquest cas la sanció serà “la més alta que pot aplicar l’Ajuntament”, una reducció de dues hores de l’horari d’obertura. Durant sis mesos, els establiments sancionats hauran de tancar a dos quarts d’una de dilluns a dijous (en lloc de dos quarts de tres), i els caps de setmana a la una (en lloc de les tres). Segons Madrenas aquesta reducció d’horari equival a una sanció econòmica important. “Està plenament justificat i té sentit”, hi afegeix, arran dels informes que han determinat que aquests cinc establiments són els que més problemes han creat i més queixes i denúncies de veïns han generat.

Tant pel que fa als particulars amb la gestió dels residus com a la problemàtica dels bars, la situació no és nova, però l’Ajuntament considera que hi ha hagut un relaxament en els comportaments i que han empitjorat. “El pla de xoc contra l’incivisme és més necessari que mai”, assegura l’alcaldessa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona