Infraestructures i serveis

Perillositat del camí de ronda de Tamariu

Els ecologistes denuncien que les administracions tenen abandonat un itinerari molt freqüentat a l’estiu

Una de les rutes preferides pels turistes i veïns de la zona de Palafrugell és també una de les més perilloses, diuen les entitats ecologistes. Associacions com Salvem el Golfet i la plataforma SOS Costa Brava denuncien amb aquestes paraules “l’estat d’abandonament” que segons elles presenta el camí de ronda que va des de la platja de Tamariu fins al far de Sant Sebastià. Les entitats, que ahir havien previst un acte de protesta a la zona que al final es va suspendre perquè l’Ajuntament el va prohibir, retreuen al consistori de Palafrugell que no faci res per arreglar-ho i li demanen que reclami a l’Estat que comenci les obres per adequar-lo.

Segons els ecologistes, a “la deixadesa” de les administracions cal sumar-hi la destrossa provocada pel temporal Glòria, que ha deixat encara més malmès aquest camí de ronda. El problema, diuen, és que tractant-se d’una via que serpenteja la muntanya i on el camí està ple d’arrels dels arbres, al llarg del recorregut hi ha trams on hi ha risc de relliscar i caure pendent avall pel penya-segat.

Les entitats lamenten que, tot i que fa anys que ho reclamen, “no s’hagi posat remei a un problema evident”; demanen un projecte d’actuacions “sense agredir el paisatge“, per arreglar el camí de ronda i senyalitzar la riquesa d’aquest espai natural.

Tanquen platges per excés de gent

L’Ajuntament de Palafrugell ha tancat aquest cap de setmana sis de les vuit platges del municipi perquè el nombre de banyistes que hi volien accedir era més alt del permès per l’aforament establert. Segons l’Ajuntament, es tracta d’un fet habitual les darreres setmanes, especialment en la franja horària de les 12 a les 14 hores. El municipi compta amb personal dedicat a controlar l’accés a les platges des que s’ha tornat a autoritzar el bany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona