Infraestructures i serveis

Agissa admet errors en les factures de l’aigua a Girona

En alguns casos s’han detectat increments erronis d’un 50% respecte dels consums anteriors

L’Ajuntament revisa d’ofici les factures corresponents al període de confinament

Factures del consum d’aigua que s’han disparat i necessitat de rectificar. L’Ajuntament anuncia l’obertura d’un procediment de revisió d’ofici de les lectures de comptador dels abonats a Aigües de Girona, Salt i Sarrià (Agissa). Tot i que la companyia avança que la problemàtica afectarà “un percentatge reduït sobre el total d’abonats”, s’ha detectat un disfuncionament relacionat amb el període del confinament provocat per l’estat d’alarma per la Covid-19 i els mesos posteriors, i que s’han repercutit en les dues últimes factures.

En els casos amb un disfuncionament més importants apareixen consums superiors a un 50% respecte als consums anteriors i consums superiors a 200 m³. La disfunció entre les lectures estimades i les reals del consum d’aigua ha repercutit en una incorrecta quantificació de la tarifa aplicada, a causa de l’impacte en el consum real del mètode de càlcul per trams que s’aplica en la factura i en un context general d’augment de consum domèstic a causa de les mesures de confinament sobre la població.

Un terç de lectures reals

Segons informa l’Ajuntament de Girona, s’està analitzant el nombre d’abonats que poden haver estat afectats. Les primeres estimacions indiquen que a un terç dels usuaris se’ls va fer una lectura real ja en el seu moment, per tant les seves factures són correctes. Respecte a la resta, la revisió es concentrarà en les factures en què s’ha augmentat de tram del segon al tercer trimestre del 2020, i que també han augmentat de tram aquest últim trimestre del 2020 respecte al 2019. El termini màxim previst per dur a terme tota la regularització és el 31 de desembre del 2020.

Unes 921 rectificacions des de l’1 d’abril

Des de l’1 d’abril del 2020 i fins al 21 de setembre del 2020 s’han realitzat 921 rectificacions de factura per repartiments de consums i aplicació de tarifa de fuita. La majoria d’aquestes rectificacions són sol·licituds d’abonats que discrepaven de les lectures estimades durant el confinament. Del total de 66.620 abonats d’Agissa, només 25.811 van tenir lectures estimades durant el confinament. Per tant, la resta d’abonats no estan afectats per aquesta revisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona