Infraestructures i serveis

La seu del Parc del Cap de Creus, aviat cap a Vilajuïga

La Generalitat posa a concurs la redacció del projecte constructiu per adequar l’antic Centre d’Acollida Turística

El trasllat des de Sant Pere de Rodes es podria fer en el termini d’un any

Si les previsions de tramitació es compleixen, el trasllat de la seu del Parc Natural del Cap de Creus, avui al monestir de Sant Pere de Rodes, es podria fer efectiu en el termini d’un any com a màxim. La mudança a Vilajuïga estava anunciada des del 2018 i s’havia anat ajornant; ara, però, la Generalitat ha posat a licitació la redacció del projecte constructiu per adequar l’edifici de l’antic Centre d’Acollida Turística de Vilajuïga al nou ús.

L’avantprojecte planteja unes obres amb un cost de l’ordre d’uns 121.000 euros, sense gaire complicacions, ja que no es preveu cap intervenció en el sistema estructural i de coberta de l’edifici. Els treballs consistiran a reorganitzar els espais interiors, realitzar noves obertures per millorar la lluminositat del conjunt, i a redefinir els colors i l’aspecte general exterior per identificar l’edifici com a seu administrativa del Parc Natural de Cap de Creus.

“En relació amb Sant Pere de Rodes, valorem sobretot la facilitat d’accés, un gran espai d’aparcament i la comunicació amb el transport públic que tindrem a Vilajuïga, diu Ponç Feliu, director del parc. La totalitat de la plantilla (sis persones) es traslladarà a la nova seu, a més de la brigada del parc i dels guies del servei d’informació.

La presidenta del parc, Montse Mindan, també valora positivament el canvi anunciat: “L’avantatge del monestir és que és un lloc privilegiat, però a efectes pràctics crec que serà molt millor, per a les persones que hi treballen, per les reunions que s’hagin de fer i per millorar la relació entre els visitants potencials i el parc” confirma Mindan. A Vilajuïga l’Ajuntament també s’alegra d’aquest pas. L’edifici, de propietat municipal, estava en desús des del 2015 (vegeu peça adjunta). La imatge d’aquest edifici buit i sempre tancat a l’entrada del poble, amb el manteniment a càrrec del municipi però sense prou recursos per reconvertir-lo, era una llosa que ara s’esvairà mitjançant la cessió d’ús al parc natural.

Instal·lacions sense ús des de l’any 2015

Inaugurat el 2010, el CAT de Vilajuïga va ser un dels deu que es van construir a Catalunya (en un projecte ideat per la conselleria de Turisme del conseller Huguet) per potenciar el turisme a través d’una xarxa de centres d’interpretació del territori. La crisi i els canvis de govern a la Generalitat van fer que la xarxa de centres d’acollida turística no s’arribés a desenvolupar plenament i els edificis van acabar cedits als ajuntaments, que els han reconvertit per a altres usos, quan han pogut fer-ho



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona